Figyelj, ha az Auchanban vettél jégkrémet! Szennyezetség miatt visszahívták ezt a fagyit

Forrás: Thinkstock -
visszahívás Auchan jégkrém fagyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Visszahívott a forgalomból egy vaníliás pálcikás jégkrémet a forgalmazó Auchan Magyarország Kft. etilén-oxid növényvédő szer hatóanyaggal való szennyezettsége miatt, a meglévő készletet pedig zárolta - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az MTI-vel szerdán.

A visszahívás az Auchan Vanília ízű pálcikás jégkrém tejcsokoládé bevonattal, pörkölt mandula darabokkal, 4x110 milliliteres termékre vonatkozik. Az érintett termék 2023 áprilisi minőségmegőrzési idővel, LPL 1091-es tételszámmal és 314 gramm nettó tömeggel rendelkezik. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az ezekkel az azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el, mert a termékhez felhasznált adalékanyag vélhetően etilén-oxiddal szennyezett. Az érintett termék bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az etilén-oxid egy szintetikusan előállított gáz, használják orvosi berendezések sterilizálására és egyes országokban fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint fertőtlenítésre. Az Európai Unióban (EU) az etilén-oxid hatóanyag felhasználása tilos. Az etilén-oxid hosszútávú rendszeres fogyasztása megnövelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Az EU-ban a termények etilén-oxid tartalmára szigorú határérték van érvényben, amely a legkisebb, már mérhető mennyiségnek felel meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.