2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

A gyerekei vizeletével és műpénisszel csalt Mike Tyson

Forrás: Getty Images/2015 Aaron Rapoport/Aaron Rapoport -
drog Mike Tyson erőszak boksz Másnaposok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
55 éves lett minden idők egyik leghíresebb bokszolója és botránysztárja, aki kemény öklű utcagyerekből lett világbajnok, majd börtöntöltelék, hogy az utóbbi években már inkább a filmszerepeivel keltsen feltűnést. A jeles alkalomból összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet Mike Tysonról.

1. Tizenöt testvére van. Mike Tyson apja, Jimmy Kirkpatrick nem számított éppen mintaszülőnek: például amikor a fia megszületett, már rég elhagyta az anyját. Ez a viselkedés amúgy is jellemző volt rá, összesen 16 gyermeke született számos nőtől. Közülük 2 édestestvére Mike Tysonnak, a többiek féltesók.

55. éves lett minden idők egyik leghíresebb bokszolója és botránysztárja, Mike Tyson Forrás: Getty Images/2019 John Lamparski/John Lamparski

2. Gyerekkorában molesztálták. Egy 2014-es interjújában beszélt először az esetről, amit még kisgyerekként élt át Brooklynban. „Egy idős férfi lerántott a földre. Erőszakoskodott velem. Szexuálisan zaklatott" – mesélte Tyson. Az átélt trauma nagymértékben hozzájárulhatott ahhoz, hogy később Tyson is erőszakos személyiséggé vált.

3. Ő minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bokszvilágbajnoka. Tyson már 13 évesen közel 100 kilót nyomott, és ez nem háj volt: elképesztően tehetségesnek bizonyult az ökölvívásban. A karrierjét 37 győzelemmel kezdte, az első 19 meccsén mindet kiütéssel. 20 évesen ő lett minden idők legfiatalabb világbajnoka a boksz királykategóriájában, a nehézsúlyúak között, és ezt a rekordot azóta sem tudta senki sem felülmúlni.

Ő minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bokszvilágbajnoka Forrás: Getty Images/2015 Aaron Rapoport/Aaron Rapoport

4. Hosszú éveket töltött börtönben. A karrierje csúcsán álló Tysont 1991-ben ítélték börtönbüntetésre, amiért Desiree Washingtont, a Miss Black America szépségverseny egyik résztvevőjét egy hotelszobában megerőszakolta. A bokszolót három évet töltött a rácsok mögött ezért az esetért. 1998-ban pedig azért csuktál le kilenc hónapra, mert egy közlekedési incidens során két embert is súlyosan bántalmazott.

5. Övé minden idők leghíresebb szabálytalansága az ökölvívó ringben. Egy 1997-es világbajnoki döntőben a boksz másik korszakos legendája, Evander Holyfield ellen küzdött, és egy összekapaszkodásnál leharapott egy darabot az ellenfele füléből. Tyson természetesen leléptették, sőt megbüntették 3 millió dollárra, és eltiltották a boksztól is egy évre.

6. Rajtakapta a feleségét Brad Pitt-tel. Tyson eddig háromszor házasodott, ezek közül az utolsó frigy máig is tart. A legelső házassága viszont alig egy évig húzta Robin Givens modell-színésznővel, és már válófélben voltak, amikor rajtakapta a nőt Brad Pitt mellett az ágyban. Tyson az önéletrajzi könyvében mesélte el az esetet, az ő verziójában Brad állítólag gyorsan felmérte a helyzetét, és szó szerint könyörgött a bokszolónak, hogy ne üsse meg, Tyson pedig végül megkegyelmezett neki.

7. Tragikus körülmények között vesztette el a gyermekét. Tysonnal összesen hét gyermeke született három nőtől, egyet pedig örökbe fogadott. Exodus nevű kislánya 2009-ben lett szörnyű otthoni baleset áldozata: a négyéves gyermeket a bátyja találta meg az edzőteremben, a futópad nyakára tekeredett zsinórjával.

8. A Másnaposok forgatásán végig be volt állva. Nem csak a színészi játék miatt látszanak olyan rémültnek a Másnaposok főszereplői a Mike Tysonnal közös jelenetekben: a bokszoló a forgatáson is félelmetesen viselkedett. Utólag bevallotta, hogy végig nagyon csúnyán be volt kokainozva a kamerák előtt.

9. Imádja a tigriseket és a galambokat. A Másnaposokban nem véletlenül épp egy tigris kap szerepet mellett, Tyson a magánéletében is kedveli ezt az állatot, sőt volt olyan időszak, amikor hét példányt is tartott belőle háziállatként. Ennek fényében talán meglepő a másik kedvenc állatfajtájának kiléte, ugyanis a galambokat is imádja, és 100-nál is több van neki otthon. Arról nem szólnak a hírek, a tigrisek és a galambok hogy jönnek ki egymással.

10. A gyerekei vizeletével és műpénisszel csalt. Az állandó drogfogyasztás és az élsport nem igazán fér meg egymással, már csak a doppingvizsgálatok miatt sem. Ezt Tyson úgy cselezte ki, hogy a felesége és a gyerekei vizeletét adta le mintának. A vizsgálatkor műpéniszt használt, amit megtöltött vizelettel, majd a lába közé szorítva úgy tett, mintha frissen vizelt volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.