Elhunyt a világhírű színész édesapja: megható sorokkal búcsúzott tőle

Robert Downey Jr. halál búcsú édesapja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai színész-rendezőt álmában érte a halál New York-i otthonában, ezt fia, Robert Downey Jr. tudatta a nyilvánossággal egy megható bejegyzésben.

Robert John Downey 85 éves korában hunyt el, ahogy a fia, Robert Downey Jr. a saját közösségi oldalán írta, régóta tartó betegsége, a Parkinson-kór győzte le az idős színészt.

„Tegnap este apu álmában, békésen hunyt el, miután évekig viselte a Parkinson-kór pusztítását...Valódi független filmes volt, és mindvégig figyelemre méltóan optimista maradt. A mostohaanyám számításai szerint valamivel több, mint 2000 éven át éltek boldog házasságban. Rosemary Rogers-Downey, te egy szent vagy, gondolunk rád és imádkozunk érted."

Robert Downey Sr. több filmben és sorozatban színészként is játszott: az Alkonyzóna (1985), az Élni és meghalni Los Angelesben (1985), a San Franciscó-i történetek (1993), a Hejjj, Cézár! (1994) vagy a Hogyan lopjunk felhőkarcolót (2011) című alkotásokban.

Robert Downey Sr. és Robert Downey Jr. szoros kapcsolatban álltak egymással. Forrás: WireImage/2008 Larry Busacca/L. Busacca

A színész és édesapja kapcsolatában sok bukkanó volt, mivel az idősebb Downey magát hibáztatta a fia alkohol és drogproblémáiért. Downey Jr. gyerekkorában kezdett füves cigit szívni, és csupán hatévesen már az apja a saját borával kínálta.

„Egyik alkalommal azt mondtam neki, inkább ezt próbáld ki, mint az ivást és átadtam neki egy füves cigit. Abban a pillanatban tudtam, hogy egy hatalmas, ostoba hibát követtem el... egy kisgyereket ilyennel kínáltam, a vicc kedvéért" – mesélte annak idején Downey Sr. a Gurdian interjúban, ahol azt is bevallotta, ő maga is alkoholista volt és drogfüggő volt. A színész-rendező magát okolta a fiai hasonló gondjaiért, de az apa-fiú kapcsolat ezzel együtt is szoros volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.