Lángokban állt egy hotel Kőszegen: villámcsapás miatt gyulladhatott ki - Videó

Forrás: facebook.com/tuzoltosagkoszeg -
Panoráma hotel tűz villámcsapás Kőszeg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feltehetően villámcsapás miatt gyulladt ki szerda este Kőszegen egy használaton kívüli hotelépület tetőszerkezete - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédemi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Lángokban áll a kőszegi Panoráma Hotel Forrás: facebook.com/tuzoltosagkoszeg

Balogh Eszter tájékoztatása szerint a Felsőerdő úton lévő 450 négyzetméteres épület tetőszerkezete kapott lángra, az oltásban szombathelyi, sopronkövesdi, sárvári hivatásos, továbbá kőszegi, horvátzsidányi és kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltók vettek részt, öt sugárral oltották a tüzet, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mobil laborja is kivonult.

Az MTI tudósítójának helyszínről származó értesülései szerint a Panoráma hotel tetőszerkezete több ponton is izzott, ezért a tűzoltóknak kézi erővel meg kellett bontaniuk a tetőt, az épület belsejében csak légzőkészülékben dolgozhattak, munkájukat nehezítette az eső, a szél és a folyamatos villámlás.

A tűzoltók szerint elhúzódó oltásra és utómunkálatokra kell számítani.

A közelben füst terjengett, az oltási munkálatok miatt lezárták a kőszegi hegyre vezető "körutat", ezért a környéket járművel több órán át nem tudták megközelíteni az arra közlekedni szándékozók.

Ez is érdekelhet: 3 gyönyörű magyarországi vár, amit neked is látnod kell!

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.