Ő volt az ország Etusa, maga volt a kedvesség, életigenlés, emberség - Csűrös Karola élete képekben

Csűrös Karola halála Csűrös Karola Madách Színház színésznő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mély megrendüléssel fogadta az egész ország Csűrös Karola halálhírét. A színművésznő 85 éves volt, november 6-án volt a születésnapja.

Csűrös Karola 1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Cserfes, jókedvű naivaként kezdte pályáját, modern lányfigurák megformálásával. Hamar rátalált saját művészi hangjára, karakterszerepek megformálásával, vígjátékokkal érte el legnagyobb sikereit.

Első jelentősebb filmszerepét a Két emelet boldogság című filmben kapta 1960-ban. 1962-ben szerződött a Madách Színházhoz. Öt évtizeden át volt a színház tagja. Férje, Horváth Ádám teleregényében, a Szomszédokban lett országosan ismert, ő volt az ország Etusa. Mindenki így fog rá emlékezni, hogy maga volt a kedvesség, a gondoskodás, az életigenlés.

Csűrös Karola élete fotókon, kattints a képre galériáért!

Forrás: Wikipédia/FORTEPAN/SZALAY ZOLTÁNhttp://www.origo.hu/teve/galeria/20211124-csuros-karola-elete-kepekben-galeria.htmlmiddleon1024682

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.