Dér Heni szívszorító emlékei a délszláv háborúról: "Volt, hogy napokig nem volt áram és gyertyafénynél fürödtünk"

Forrás: Dér Heni/Instagram -
család szülők délszláv háború Dér Heni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dér Heni a délszláv háborút még gyerekkorában vészelte át a családjával. Szerencsére nincsenek a történtekkel kapcsolatban borzalmas emlékei, de elmondása szerint ezt főként a szüleinek köszönheti.

Dér Heni Szerbiában nőtt fel, ahol gyerekként a szüleivel és a húgával kellett átvészelnie a délszláv háborút. Heni elmondta, hogy szülei nem mutatták előttük, hogy mennyire félnek, így őt nem viselték meg annyira a történtek.

"Tőlünk 20 kilométerre kapott Szabadka és Palics is több bombát. Hajnalban ébredtem fel arra, hogy remeg a szoba és azt hittem, hogy földrengés van. Hallottam a bomba morajlását.

Megéreztük azt, hogy nem volt élelmiszeráramlás. Lezárták az egész határt, a tartalékokból kellett élni. Volt, hogy napokig nem volt áram és gyertyafénynél fürödtünk, vacsoráztunk a családdal. Anyukám elkezdte a húsokat a mélyhűtőből kipakolni és elásni, hogy ne romoljanak meg, mert nem volt áram, nem tudták lefagyasztani"

- mesélte Heni Köböl Anita műsorában.

Az énekesnő elmondta, hogy ő inkább egy kiképzőtábornak élte meg a háborús időszakot.

"Nekem ez olyan volt, mint egy durva kiképzőtábor. De a tábor szó jó értelmében. Ezt is szégyelltem, hogy ezt hogy mondjam most úgy el... más sír, más gyászol és elveszíti a családtagjait, és nem mondom, hogy ez egy vidám időszak volt, mert nagyon sok lemondással járt, de nem úgy éltem meg" - tette hozzé.

Az orosz-ukrán háború kitörése után Dér Heni édesanyja elmondta a lányának, hogy annak idején ő is gyomoridegességgel küzdött és éjszakákon át sírt, miközben a bombák robbanását hallgatta. Az énekesnő édesanyaként úgy érzi, hogy jobb időben felkészülni a legrosszabbra, bár egyelőre nem tervezi elhagyni az országot.

Ukrajnát három héttel ezelőtt támadta meg Oroszország. A háborúval kapcsolatos legfrissebb információk megtekintéséhez kattints IDE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.