2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Gyász! 45 éves korában váratlanul elhunyt a magyar rádiós

halál rádiós gyász Rota Francesco tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyászba borult a magyar rádiós szakma, miután tragikus hirtelenséggel, 45 éves korában elhunyt a magyar könnyűzenei rádiózás éllovasa, Rota Francesco.

A Sensio Magico magyar soul zenekar énekesétől, aki a Trend FM műsorvezetője is volt, a Trend FM a közösségi oldalán búcsúzott.

"Tragikus hirtelenséggel elhunyt Rota Francesco, a Trend FM-en hallható Soul History műsorvezetője.
Szerdán délután még bent volt a szerkesztőségben, összerakta a következő műsort. Amelyben pontosan a tőle megszokott alapossággal húzott elő újabb és újabb sosem hallott sztorikat a soul zenéről. Arról a zenei világról, melyet imádott. 2015 tavasza óta vitte a budapesti Trend FM-en a péntek délelőtti műsort, amelyet szépen lassan újabb és újabb vidéki rádiók vettek át. Ha bárki odakapcsolt a műsorára, nem valószínű, hogy tovább nyomta volna a gombot. Tényleg olyan bakelitek forogtak, amelyek sehol máshol. Tényleg olyan sztorik, olyan stílusban előadva, hogy lehetetlen volt kiszállni a kocsiból, ha ment a műsora. Fantasztikus zenészekkel folytatja odafent, mi, a Trend FM-nél sosem felejtjük őt, és korábbi műsoraival emlékezünk rá a nyár folyamán."

Forrás: Shutterstock

A Rádió7 is fájó szavakkal búcsúzott az énekestől, akinek a műsora szintén hallható volt az adón.

"Mély és alázatos megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy műsorvezetőnk, barátunk Rota Francesco tragikus hirtelenséggel elhunyt. A Magyarországon egyedülálló könnyűzenei műsor, a Soul History vezetője, a Senso Magico nevű magyar soul zenekar énekese, gitárosa, zene és szövegírója 45 éves volt. Rota Francesco pótolhatatlan veszteség a Rádió 7 és minden minőségi zenét szerető ember számára. Barátai, szerettei gyászában osztozunk. Isten nyugosztalja!" – írták Facebook-oldalukon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.