2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Két és fél méteres halszörny akadt horogra a Tiszán: fotó is készült az állatról

fogás harcsa Tisza harcsaszörny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi időben több rekordfogást is ünnepelhetett a magyar horgásztársadalom. Egy méretes, súlyos állat kifogása nemcsak nehéz és fárasztó, de dicsőséges is.

Bolló Bence szeptember 9-én fogta ki a kétméteres harcsaszörnyet, melyet a fotó és videó elkészülte után visszaengedett a folyóba.

A horgász a Tisza tokaji szakaszán próbálkozott, és bár voltak már idén nagy fogásai, egy igazán nagy halat akart még a horgára akasztani. Bence direkt olyan felszereléssel érkezett és olyan technikával dolgozott, mellyel elkaphatta az óriási méretekkel megáldott halakat. A fogáshoz persze nagy adag szerencse is kellett, de a férfinak összejött a kapás.

A harcsaszörnyet egyórás küzdelem után sikerült beemelni a csónakba. A mérések után kiderült, hogy a hal teljes hossza 2 méter és 40 centiméter volt, a tömege pedig a becslések szerint 80 és 100 kiló között lehetett. A fotó és videó elkészülte után a harcsát visszaengedték a Tiszába – számolt be róla a Pecaverzum.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.