Óriási áttörés: megfejtették az emberi halhatatlanság titkát

Forrás: AFP -
élet áttörés halhatatlanság halhatatlan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon úgy fest: karnyújtásnyira van az emberiség attól, hogy megfejtse a halhatatlanság titkát.

Rengetegen félnek a haláltól és attól, hogy mi van az élet után. Az emberek egy része elfogadja a tényt, hogy az élet véges, mások viszont bármit megtennének, hogy halhatatlanok legyenek, és örökké éljenek.

A spanyolországi Oviedo Egyetem Biokémiai és Molekuláris Biológiai Tanszékének csapata nemrég a bolygó egyetlen olyan lényét tanulmányozta, amely közel áll ahhoz, hogy „halhatatlannak" minősítsék.

A halhatatlan medúza (Turritopsis dohrnii) képes visszaváltani a felnőtt életből a lárva állapotába, és bár szigorúan nem megölhetetlen, hiszen egy betegség vagy egy másik lény könnyedén elpusztíthatja, megőrzi azt a képességét, hogy visszafordítsa az öregedést, és addig éljen, ameddig akar.

Forrás: AFP

A kutatócsoportnak sikerült a DNS-ben izolálni azt a részt, amely a fiatalodásért felelős, ami valódi áttörésnek számít.

A kutatócsoport tagjai azt feltételezik, hogy a tudomány fejlődésével az ember számára is elérhető lesz a fiatalodás és a halhatatlanság képessége -írja a Bors a Pnas.org cikke alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.