Felhagy a jeges úszással Schirilla György: meglepő szakmába veti bele magát

Forrás: MTI/Mészáros János -
úszás nemzet rozmárja Schirilla György jeges víz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt évtizedekben szinte elmaradhatatlan attrakció volt Schirilla György folyóátúszása. A sportoló még ma is bátran ugrik bele a jeges vízbe, ám mégis úgy döntött, hogy eljött a visszavonulás ideje.

A jeges vizes fürdőzés és folyóátúszás hagyományát édesapja, idősebb Schirilla György teremtette meg, így fia tőle örökölte ezt a különleges "sportágat". Sokan csak a "nemzet rozmárjaként" emlegetik őt, Schirilla pedig túl a hatvanon szeretne ennek a címnek a birtokában visszavonulni.

A sportoló a Blikknek felidézte, hogy mennyit változott a jeges merülés az évtizedek során. Kiemelte, hogy egykoron jégtáblák között tempóztak a vízben, ma viszont már sokkal melegebbek a folyók és a tavak, így a kihívás sem olyan nagy, mint egykoron.

Forrás: MTI/Mészáros János

"Szeretném átadni a fiatalabbaknak a teret, ugyanakkor kicsit sajnálom is őket, hogy nem találják már a nagyobb kihívásokat. Más a hideg és a jeges víz, de a jótékony hatásai azonosak, és itt nem csak a testre, hanem az elmére gyakorolt hatására is gondolok" – mondta a lapnak Schirilla György, aki elárulta, idén kétszer még biztosan merül: egyszer február végén vagy március elején, illetve Mikuláskor.

Az úszó ezenfelül azt is felfedte, mire készül a jövőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.