Török-szíriai földrengés: majdnem 9 napot élt túl egy testvérpár a romok alatt

Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu -
földrengés Szíria Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A két fivért a február 6-i földrengések mentési munkálatainak kilencedik napján találták meg Kahramanmaras tartomány Dulkadiroglu körzetében.

A Blikk értesülései szerint a 17 éves fiút és 21 éves bátyját egy, a törmelékek alatt kialakított öt méter hosszú folyosón át szállították biztonságos helyre a 198. órában. A kiszabadítás pillanataiban a fiatalok integettek a kameráknak, a fiatalabbik pedig újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy jól van.

A fiúk édesanyját két nappal ezelőtt szintén élve hozták a felszínre a mentőcsapatok. Szintén a 198. órában egy 18 éves fiatalembert mentettek ki a törmelékek fogságából Adiyaman tartományban. Törökországban a hivatalos adatok szerint eddig 31 643-an vesztették életüket a múlt hétfői földrengések során.

Kahramanmaras, 2023. február 14. Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Kedden, a szerencsétlenség óta először összeül a török kormányzat Ankarában. Több miniszter a katasztrófa helyszínén tartózkodik, ők videóhívás keretében vesznek részt az ülésen. Az egyetlen napirendi pont a február 6-i földrengéssorozat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.