Ünnepi koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar - Kökény Attila is fellép

ünnepi koncert Kökény Attila 100 Tagú Cigányzenekar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2023. április 23-án a Papp László Budapest Sportarénában ad ünnepi koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar. A világhírű zenészeket Lendvai Csócsi József főprímás fogja össze. A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.

Három évvel 35. jubileumi koncertjük után 2023. április 23-án 19:30 órától ismét több ezer ember előtt zenélhetnek a 100 Tagú Cigányzenekar muzsikusai. A világhírű szimfonikus zenekart a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével is kitüntetett Lendvai Csócsi József főprímás fogja majd össze a Papp László Budapest Sportarénában. Az ünnep apropója pedig, hogy ez lesz a 35 éves Jubileumi koncertsorozatuk lezáró koncertje. Az est a 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Koncertje címet kapta.

A 100 Tagú Cigányzenekar ünnepi koncertje Kökény Attilával Forrás: Erdősi Gergely


A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.

„Kökény Attilát fiatal kora óta ismerem, édesapjával barátságban voltunk, sőt az apósa is jó barátom volt. Attila a mai énekesek egyike, aki nagyon sokrétű: különböző műfajokban tud kiválóan előadni, legyen az magyar vagy cigánynóta, jazz, táncdal, világslágerek.... igazi örömzene lesz a színpadon. Ezért a különleges produkcióért lesz érdemes eljönni a 2023. április 23.-án a Papp László Arénába. Nem fogják megbánni" - mondta Beke Farkas Nándor.

Kökény Attila 17 éves kora óta foglalkozik zenéléssel, 20 éve zongorán is játszik. Dalait ő maga írja. Az igazi ismertséget a Megasztár 5 hozta el neki, amibe gyermekei nevezték be: ekkor ő lett 2010 legjobb férfihangja.

A hivatalosan is hungarikumnak számító, egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar több mint ezer koncertet adott Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városában. Koncertjükön komolyzenei - többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss - művek mellett természetesen felcsendülnek majd ismert népzenei művek, magyar nóták és a tradicionális magyar cigánymuzsika is, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra" jellemző hangzásvilággal gazdagítva.

„Mindig gondosan figyelek a repertoár összeállításakor, hogy magyar és cigány zeneszerzők darabjai legyenek a műsoron, illetve magyaros és cigányos dallamok felhasználásával íródott külföldi zeneszerzők művei is, mint például Monti csárdás, Brahms magyar táncai vagy Sarasate: Cigányosan című műve" - mondta Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke.

Jegyek ITT vásárolhatók, valamint a Tex országos jegyirodáiban. A koncert szervezője a Green Stage Production iroda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.