Autó hajtott egy zsúfolt buszmegállóba: heten meghaltak, tizen megsérültek

ámokfutó Texas buszmegálló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heten életüket vesztették és tizen megsérültek a texasi Brownsville városában, amikor egy autó zsúfolt buszmegállóba hajtott egy migránsközpontként használt hajléktalanszállás előtt vasárnap - közölte a helyi rendőrség.

Martin Sandoval, a városi rendőrség szóvivője újságíróknak elmondta: a feltételezések szerint az áldozatok között több illegális bevándorló is van. A gázolót a szemtanúk feltartóztatták, majd átadták a rendőrségnek, egyelőre vizsgálják a szándékosságot is.

Brownsville a mexikói határtól néhány kilométerre fekszik, és az elmúlt hetekben az illegális határátlépések meredeken növekvő száma miatt került a figyelem középpontjába. A migrációs hullám oka, hogy május 11-én bírósági rendelkezés nyomán hatályát veszíti a Trump-adminisztráció idején, 2020 márciusában a világjárvány miatt bevezetett úgynevezett 42-es rendelkezés (Title 42), ami a közegészségügyi körülményekre hivatkozva lehetővé tette az illegálisan érkezők egy részének visszatoloncolását. A migránsok körében terjedő hírek szerint a kitoloncolást lehetővé tevő szabály megszűnése nyomán még könnyebbé válik majd az átjutás az Egyesült Államokba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.