Madeleine McCann-ügy: kiderült, mi után kutatnak a víztározóban

Forrás: AFP/Filipe Amorim -
kutatás Portugália víztározó Madeleine McCann
16 évvel ezelőtt veszett nyoma a fiatal brit kislánynak, Madeleine McCannek. Nemrég kiderült, hogy a rendőrség hosszú idő után újabb helyszíni vizsgálatot tart az ügyben. Most elárulták, pontosan mi után kutatnak a víztározóban.

A rendőrség néhány nappal ezelőtt lezáratta a dél-portugáliai Silves város közelében lévő mesterséges gáthoz vezető utat, ugyanis ma hosszú idő után újabb helyszíni vizsgálat veszi kezdetét. Úgy tudni, a víztározónál a gyanúsított Christian B. már járt korábban. A víztározó mindössze 50 kilométerre található onnan, ahonnan Madeleine eltűnt.

Madeleine McCann-ügy: kiderült, mi után kutatnak a víztározóban Forrás: AFP/Filipe Amorim

Sajtóinformációk szerint arról lehet szó, hogy olyan fényképeket és videókat fedeztek fel, amelyen Christian Brueckner, többszörösen büntetett előéletű német pedofil látható a tározó közelében - írja a Daily Mail.

"A kutatást nagyon komolyan veszik és teljes mértékben a németek irányítják. Arra kérték az őket segítő portugál rendőröket, hogy keressenek minden bizonyítékot, de különösen rongyokat"

- nyilatkozta egy nyomozáshoz közel álló forrás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.