2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Életbe lépett a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás: pokoli meleg lesz a következő napokban

Forrás: Hans Lucas via AFP/Roland Macri / Hans Lucas/Roland Macri -
időjárás országszerte előrejelzés harmadfokú hőségriasztás
Péntektől a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe, augusztus 28. hétfő 24 óráig - erről közös közleményben tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtökön.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján augusztus 21-én 14 órától augusztus 24. 24 óráig másodfokú hőségriasztás rendelt el. A tisztiorvos ezt hétfőig éjfélig meghosszabbította, és harmadfokúra emelte az ország egész területére vonatkozóan, vagyis péntektől országszerte a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben.

Életbe lépett a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás Forrás: Hans Lucas via AFP/Roland Macri / Hans Lucas/Roland Macri

Egyúttal figyelmeztettek arra, hogy a tartós hőség megterheli az egészséges szervezet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.