2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

12 év börtönbüntetést kaphat a svájci farkast kilövő kisfiú édesapja

Forrás: https://www.bnpi.hu/hu/hir/nogradban-az-m237 -
vadász börtön bűncselekmény svájci farkas Dr Barkó Tamás
Nagy felháborodást keltett és az egész országot bejárta a hír, amikor kiderült, hogy a Svájcból hazánkba kóborló, magának párt kereső M237-es számú jeladóval ellátott farkast valaki kilőtte. Az ügyben büntetőeljárás indult: a farkas fokozottan védett állat, csak szigorú feltélek mellett lehet kilőni. Azóta kiderült, a tettes egy 9 éves gyerek.

Korábban őrizetbe vettek két férfit, köztük egy hivatásos vadászt a Magyarországon lelőtt svájci farkas ügyében. Kiderült, a fegyver az egyik vadász 9 éves fia kezében sült el. A Borsod Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Barkó Tamás szerint a férfiakra - különösen az egyikükre - több év börtönbüntetés vár - írja a Magyar Nemzet nyomán a Bors.

A fokozottan védett állat vándorlását sokan követték Forrás: https://www.bnpi.hu/hu/hir/nogradban-az-m237

"Az egyik gyanúsított a 9 éves gyermeke felügyeletét rábízta a másik gyanúsítottra abból a célból, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast. Ezt követően az állat tetemét egy kocsiba tették, a négyezer euró értékű jeladóját levágták és a folyóba dobták - közölte a szóvivő.

Ha a bűncselekmény bebizonyosodik, N. Györgyöt, a kisfiú édesapját akár 12 év szabadságvesztésre is ítélhetik, társa 1–5 évig tartó börtönbüntetésre számíthat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.