2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Sokkoló jelek, amelyek arról árulkodnak, hogy ágyi poloskával van dolgod

bőrgyógyász ágyi poloska Párizs TikTok
Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, vérszívó ágyi poloskák lepték el Párizst, már a párizsi metróban, a buszokon és mozikban megtalálhatóak. Az emberek videókat készítenek a bogarakról, a felvételek pedig gyorsan terjednek a közösségi médiában. Az orvos elárulja, hogyan ismerhetjük fel, hogy ágyi poloskával van dolgunk és hogyan tudjuk őket elkerülni. 

A párizsi ágyipoloska-járvány valószínűleg mindannyiunkat arra késztetett, hogy alaposan átnézzük a matracainkat, hogy megbizonyosodjunk arról, otthonunk nem vált poloskák rejtekhelyévé. Dr. Shah bőrgyógyász a TikTokon egy videóban osztotta meg tanácsait, mégis miként tudjuk elkerülni a nem kívánatos bogarakat.

Az ágyi poloskák mutánsnak minősülnek, mivel más organizmusokból származó géneket tartalmaznak, és ellenállnak a peszticideknek is, így nehéz megölni őket, ha egyszer bekerültek az otthonunkba. A kis barna rovarok nappal ritkán bújnak elő, inkább az éjszakát kedvelik, vérszívók.

Nem valószínű, hogy azonnal észrevesszük, hogy megcsíptek, mivel a harapásukkal érzéstelenítőt bocsátanak ki, gyakran csak egy-két nappal később látják a nyomot a bőrükön. Ezek a csípések gyakran vonalakban vagy csoportokban jelennek meg, amint azt Dr. Shah is mutatja a videójában.

A bőrgyógyász azt javasolja, ha Párizsba utazunk, feltétlenül nézzük át a szobában, ahol megszállunk, az ágy matracait és a csomagunkat ne az ágy mellett tároljuk. A szennyes ruháinkat cipzáras táskában tartsuk és semmiképpen ne pakoljuk ki a ruháinkat a szobában, amikor hazaérünk - írja a Mirror.

@dermdoctor How to avoid bed bugs… @Gloss Angeles Podcast #bedbugs#paris#dermatologist#doctor#learnontiktok♬ Paris - Else

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.