Tisztában vagy a rendőri karjelzésekkel? Ha bizonytalan vagy, akkor ez a videó neked szól

kereszteződés karjelzés TikTok rendőr
Ha autóval utazunk, könnyen előfordulhat, hogy egy kereszteződésben rendőri irányítást kapunk. Ennek tudatában érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan mit is jelentenek a különféle jelzések. Azoknak, akik bizonytalanok a tudásukban, a rendőrség által készített TikTok videó óriási segítség lehet. 

A KRESZ szerint a rendőri forgalomirányítás tekintetében a legfontosabb a forgalomirányító rendőr testhelyzete. Sokan azt hiszik, a legfontosabb szempont a közlekedő számára az, hogy a rendőr kinyújtja-e a karját forgalomirányítás közben, vagy sem, pedig ez csak másodlagos.

Az elsődleges az, hogy a rendőri testhelyzet a vállával párhuzamos irányból érkezők részére – minden irányba való továbbhaladás tekintetében – szabad utat, míg a rendőr vállára merőleges irányból érkezőknek továbbhaladási tilalmat jelez. Vagyis az előbbi testhelyzet a forgalomirányító fényjelző készülék „teli" zöld jelzésének, míg az utóbbi testhelyzet a piros jelzésnek felel meg.

@hungarian_police#somogy#svmrfk#nekedbe#fyp#foryou#policia#cop#bluelivesmatter#tactical#polizei#rendorseg#police#hivatas#felkapott#tranding♬ Fortunate Son - Creedence Clearwater Revival

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.