Meztelencsiga a kertben: így szabadulj meg tőlük!

meztelencsiga pusztítása, veteményes, saláta, káposzta
Shutterstock/Orest lyzhechka -
veteményes meztelencsiga kert palánta
Egy kisebb csapat csiga egyetlen éjszaka alatt tönkreteheti a veteményesedet, ám van néhány trükk, amivel elűzheted őket.

Sörcsapda!

A sörcsapda - amiről bővebben itt írtunk - trükkje, hogy a meztelencsigáknak tetsző illatot áraszt magából. Beássuk a sörrel teli edényt félig a földbe éjszakára, az pedig reggelre tele lesz csigákkal, amelyek nem tudnak kimászni a magas edény falán. A csapda addig kell, míg egy reggel üres nem lesz. 

meztelencsiga, kert
A meztelencsigák egyetlen éjszaka nagy kárt tehetnek a veteményesben.
Forrás: Shutterstock

Tojáshéjkerítés

Apróra tört tojáshéjat szórunk az ágyás köré. A meztelencsigák utálják a szurkáló, éles tojáshéjat, így nem fognak átmászni rajta. 
 

Csigavadászat

Akik nem irtóznak a meztelencsigáktól, össze is szedhetik azokat. Éjszaka kell támadni: nem kell más hozzá, csak vödör, elemlámpa és a gumikesztyű sem árt - javasolja a Ripost.

Nem csak a meztelen-, de a házas csigák is kárt tesznek a növényekben. A kertészeti szakértő csigaűző tippjeit itt találod. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.