Köss magadnak boldog karácsonyt!

Forrás: Thinkstock -
karácsony advent kötés dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha tudsz már kötni, olyan ismeret birtokában vagy, amivel bármikor bármit szebbé tehetsz az otthonodban – a kötött áruk ugyanis már nemcsak a ruhatárak sajátjai, de a lakásdekorációk világában is jelen vannak. A téli hónapokban pedig kifejezetten jól jön egy kis melegség.

Tartsd melegen a bögréd!

Egy igazán egyszerű megoldás, hogy mindig melegen tartsd a bögréd tartalmát, miközben a kezedet sem égeti a forró porcelán. Köss a csészédnek ruhát! Egyszerű, gyors, praktikus és mivel te magad készíted, ajándéknak sem utolsó. A legegyszerűbb kötési technikát is választhatod, de a gyakorlottabbak köthetnek neveket, mintákat is bele. Kapoccsal, tépőzárral, de akár gombbal is rögzítheted egymáshoz a ruhácska két végét.

Forrás: Thinkstock

Öltöztesd fel a gyertyákat is!

Jópofa megoldás lehet, ha a gyertyákat is megajándékozod egy-egy kötött kardigánnal. Ennek hasonlóképpen egyszerű a technikája, mintha a bögrédnek készítenéd a téli ruhát. Használd a tél színeit, pirosat, zöldet, fehéret, de a fehér gyertyák minden színben elegánsak lesznek.

Forrás: notonthehighstreet.com

Melengető ölelés

Nincs is jobb dolog annál, mint amikor egy hosszú, fagyos nap után bebújsz a takaró alá, amit előzőleg felmelegített egy forró vizes palack. Ehhez hasonlóan jó érzés az is, amikor az átfagyott kezeddel megfogod a zsebedben lévő, tenyérnyi méretű melengető palackokat. Hogy ezek az érzések még kellemesebbek legyenek, köss a palackoknak ruhát. Nemcsak szebbek lesznek tőle, de puhábbak is.

Forrás: PressLoft

Köntösbe bújtatott üvegek

Igazán télies hangulatot teremthetsz az ünnepi asztalon azzal, ha kötött köntösbe bújtatod az üvegeket. Ha a terítékkel ég egyéb kiegészítőkkel harmonizáló színt választasz, különösen elegánssá teheted a karácsonyi vacsorát.

Forrás: etsy.com

Egy omladozó kúria, ahol megállt az idő - Káprázatos képekhttp://www.life.hu/otthon/20151110-elhagyott-kiserteties-kuria-hatborzongato-kepekkel.htmlA polcokon könyvek garmadája sorakozik, a franciaágy még most is meg van vetve, a konyhában pedig egy ódon teáskanna várja, hogy a házigazda újra dobjon néhány fát a sparheltre. Ebben a kísérteties házban több évtizede egyik pillanatról a másikra állt meg az idő, és tűntek el az egykori lakók. OtthonOrigoHáz a kísértethegyen - Így lesz az enyészeté egy káprázatos szállodahttp://www.life.hu/otthon/20151103-hotel-del-salto-elhagyatott-szalloda-kolumbiaban.htmlFestői környezet, kísérteties hangulat - a nyüzsgő, fényűző szállodából néhány év alatt valódi szellemkastély vált. Ismerd meg a kolumbiai Hotel del Salto történetét. Otthon--Divatban a fény – Csillogjon az otthonod!http://www.life.hu/otthon/20151005-divatban-a-feny-fenyes-femes-csillogasu-kiegeszitok-textilek-tapetak-dekoracios-elemek.htmlA fényes, fémes kiegészítők nemcsak a ruhatáradat dobják fel, de a lakásodba is némi futurisztikus luxust csempészhetsz velük. Inspirálódj a Life.hu tippjeiből! Otthon--Carrie Bradshaw elbújna szégyenében - Grandiózus gardróbokhttp://www.life.hu/otthon/20151105-sztarok-hatalmas-luxusgardrobjai-ruhasszekrenyei.htmlUgye te is emlékszel Carrie grandiózus gardóbjára, amelyet Big új ottonukban építetett cipőmániás feleségének? Ilyen hatalmas cipősszekrények azonban egyáltalán nem csak a filmekben léteznek: Hollywood legnagyobb dívái is büszkélkedhetnek Carrie Bradshawt megszégyenítő tárolókkal. OtthonOrigoA putriból a világhír felé - Ezekben a házakban nőttek fel a legnagyobb sztárok 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20151030-ezekben-a-hazakban-nottek-fel-a-vilagsztarok.htmlEgy korábbi cikkünkben már bemutattuk azokat a szerény hajlékokat, ahonnan Michael Jackson, Elvis Presley vagy akár Jennifer Lopez elindult a világhírnév felé – bizony a szupersztárok sem éltek mindig luxuskörülmények között! A sort most folytatjuk, lássuk, milyen családi fészekben nőttek fel Hollywood legnagyobb dívái. Otthon--Bizarr vagy bensőséges? Díszítsd lakásod elhunyt szeretteid hamvaivalhttp://www.life.hu/otthon/20151029-szeretteik-hamvaival-megtoltott-morbid-urnakkal-diszitik-a-lakast-amerikaban.htmlTe mit szólnál hozzá, ha halálod után a hamvaid egy cuki plüssmackó belsejében lelnének örök megnyugvásra? Vagy jobban örülnél esetleg, ha Barack Obama képében vigyáznád szeretteid mindennapjait? Egy kicsit morbid és egy kicsit megbotránkoztató, de bizony az USA-ban egyre több család használja szerettei hamvait egyfajta dekorációs elemként. Következzenek a legfurcsább otthoni síremlékek! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.