Karácsonyi vásárra fel!

Forrás: Facebook/Adventi Ünnep a Bazilikánál -
mézeskalács karácsony Szent István Bazilika karácsonyi vásár Bécs Vörösmarty tér forralt bor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeledik az év legszebb ünnepe, melyet milliók várnak szerte a világon. Tudtad, hogy az első karácsonyi vásárt 1296-ben rendezték meg Bécsben? Ilyenkor a nagyobb városok utcáit ellepik az árusok, és a forralt boros bódék tömegei. Ha inkább egyéni, vagy különleges ajándékkal szeretnéd meglepni a szeretteidet, érdemes itt körülnézni. Bemutatjuk a szerintünk három legszebb vásárt, melyek nélkül nem telhet el az ünnep.

A klasszikus

Budapest, Vörösmarty tér

Minden évben elvarázsol bennünket az Európa 10 legszebb vására között is számon tartott Budapesti Adventi-és Karácsonyi Vásár. Mennyei mézeskalács illat, sült gesztenye árusok, és kézzel készített, egyedi ajándékok várják az ide látogatókat. Az évente 3000-4000 ezer turistát vonzó esemény az elmúlt időkben sok változáson ment keresztül, ezáltal nemcsak a külföldi, de a magyar vendégeknek is minőségi kikapcsolódást és szórakozást kínál. A gasztronómia iránt érdeklődőket 1200 négyzetméteres terasz várja, ahol a hagyományos ételeken túl olyan különlegességeket is megkóstolhatunk, mint az aszalt szilvás gulyásleves, a csicsókatócsni, a tépett malacburger, a HUN-DOG, a bárányszendvics sültpaprika-krémmel, a kacsazsírban pirított sütőtök csípős tökmaggal és a lúdmáj kolbász.

Forrás: Facebook/Vörösmarty téri adventi gyertyagyújtáson éneklünk

A meghitt

Adventi ünnep a Bazilikánál

Tavaly a Szent István Bazilika a CNN listáján előkelő helyen tündökölt, méghozzá a 10 legtöbbet fényképezett helyszínek között. Az eredmény nem is csoda, hisz karácsony közeledtével a tér varázslatos város részévé változik, ahol 200 programmal és 80 kiállító kézműves termékeivel kápráztatják el az idei látogatókat. A gyermekekkel érkezőket 200 nm-es korcsolyapálya várja, de süthetnek mézeskalácsot, vagy hétvégenként táncolhatnak egyet a táncházban.

Ennél egy jót? A Sas utcától a Széchenyi térig a legmenőbb hazai food truckek és street food kiállítók sorakoznak majd fel, ahol harminc kiállító utcai étkezésre elkészített palacsintával, grill szendvicsekkel, levesező bárral, újhullámos lepénnyel és lángossal, pljeskavicával, olasz édességekkel és sós finomságokkal csábítja el az ízek szerelmeseit. Idén is az ország legnagyobb és leglátványosabb vizuális élményével várják a vendégeket: esténként a Bazilika ezer négyzetméteres homlokzatára minden fél órában karácsonyi témájú rövidfilmeket vetítenek, méghozzá 3D-ben.

Forrás: Facebook/Adventi Ünnep a Bazilikánál

A meseszerű

Bécs

Igazi gyöngyszem, melynek gyökerei egészen a középkorig nyúlnak vissza. Kár kihagyni ezt a varázslatos élményt, hiszen aki ide ellátogat, egy mesekönyv lapjai között érezteti magát. A történelmi épületeket díszes fényáradat borítja, és lépten-nyomon vásárokba és puncsos standokba futhatunk. Az osztrák fővárosban mintegy 20 adventi vásár és karácsonyi falu nyitja meg a kapuit minden évben. A legnagyobb minden bizonnyal a bécsi Városháza előtti téren felállított Wiener Christkindlmarkt, ami évente több mint hárommillió látogatót vonz Ausztria fővárosába. Közel 150 stand kínálatából válogathatunk, melyek között a forralt bor és az isteni mézeskalács első helyen szerepel. A Schönbrunni Kastély díszudvarán hagyományos fa- és bádogjátékokból, üvegből, vagy szalmából készült karácsonyfadíszek, kézzel készített kerámiák, és gyertyák is megvásárolhatók. A gyermekekkel érkezőket Jézuska-műhely, Jézuska-expressz, Mennyei Postahivatal és jászolkiállítás várja.

Forrás: Thinkstock
Szánkó, sí és korcsolya - mozogj télen is!http://www.life.hu/drlife/20141215-teli-sportok-a-mozgas-jelentosege.htmlAz egészséges életmód elengedhetetlen pillére a testmozgás – télen is. Bár az esős, párás napokon valóban az otthon melegében érezzük magunkat a legjobban, télen is megtalálhatjuk azokat a mozgásformákat, amik kellő felkészüléssel ezekben a hónapokban is űzhetők, örömet szereznek, és biztosítják folyamatos fittségünket.Dr. Life--Fotókiállítással gyűjtenek daganatos gyerekek átmeneti otthonárahttp://www.life.hu/kult/20151116-fotokiallitassal-gyujtenek-daganatos-gyerekek-atmeneti-otthonara-a-demeter-hazra.htmlA csontvelő-átültetésen átesett, tartós orvosi felügyeletet igénylő gyerekek és családjaik átmeneti otthonául szolgáló Démétér Ház működését és az ott gyógyuló betegek életét mutatja be Koszticsák Szilárd fotóriporter csütörtökön a Szent László Kórházban nyíló Ilyen a box című kiállítása. A tárlattal a Démétér Ház új szárnyának felújítására gyűjtenek. Kult--Kiderült, melyek minden idők legviccesebb filmjeihttp://www.life.hu/kult/20151114-megvalasztottak-minden-idok-legviccesebb-filmjeit.htmlIgazán érdekes listát készített az amerikai forgatókönyvírók szövetsége, melynek tagjai a valaha volt legviccesebb filmeket rangsorolták. A lista élén Woody Allen alkotása, az Annie Hall végzett. Kult--November a pörgős programok hónapja! Nincs ötleted? Mi segítünk!http://www.life.hu/kult/20151111-kulturalis-programajanlo-12-15.htmlErre a hétre igazi kulturális csemegékkel készültünk neked. Miért kuksolnál a szobád sötétjében, ha megannyi izgalmas, és érdekes esemény közül válogathatsz. Lézerkarddal harcolnál? Lazulnál egy akusztikus koncerten? Vennél valami szépet a kisbabádnak? Vagy inkább megismerkednél a hazai divatszakma legjobbjaival? Semmi pánik, mindenre van ötletünk! A következő programok láttán te sem tudsz majd nemet mondani. Kult--Fánkkal kitakart nemi szerv? Ha az ember ételből készülne... - Bizarr fotósorozat!http://www.life.hu/kult/20151112-james-osters-muvesz-hatborzongato-fotosorozata-gyorskajabol-es-cukorbol-keszult-jelmezek.htmlDrazsékból kirakott szemek, tölcsérből megformált szarvak és fánkkal kitakart női nemi szerv – nehéz eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk James Osters Wosit All About címet viselő sorozatán. Kult--A Saul fia kapta a fődíjat a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválonhttp://www.life.hu/kult/20151112-a-saul-fia-kapta-a-fodijat-a-los-angeles-i-magyar-filmfesztivalon.htmlA Saul fia kapta szerdán a 15. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál fődíját, a legjobb rendezését járó elismerést Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója vehette át A szarvassá változott fiú című filmjéért.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.