recept

Fogyókúrás karácsonyi süti? Nem lehetetlenség!

2013.12.07. 00:05

Ha unod már, hogy a karácsonyi süteményeket csak sóvár szemmel bámulod, készíts magadnak olyan házi finomságokat, melyeket büntetlenül fogyaszthatsz!

A legtöbb süteményt ugyanolyan ízesre, finomra és csokisra készítheted, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, csupán a hizlaló összetevőket kell kevésbé károsakra cserélned. A kristálycukor egyik legjobb helyettesítője a xilit, mely még a fogakat sem rontja, és a kelt tészták kivételével teljesen ugyanúgy használhatod, mint a hagyományos porcukrot.

advent, karácsony, recept, Fogyókúrás karácsonyi süti? Nem lehetetlenség!Forrás: Thinkstock

A méz, a sztívia, vagy más édesítőszerek is ugyanolyan jól szuperálnak, ahogyan fehér liszt helyett a teljes kiőrlésű, vagy a kicsit diétásabb zabliszt. Ma már ezek mellett szénhidrátcsökkentett liszteket is vásárolhatsz, s akkor még nem beszéltünk a mandula- vagy gesztenyelisztről, ami még az ízeket is feldobja. Ha pedig a lisztet és a cukrot egészségesebb verzióra cserélted, már csak a sütés van hátra – gyümölcsökkel, vagy cukormentes étcsokival pedig éppoly szépen lehet díszíteni, mint bolti csokikrémmel és cukorkákkal.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK