Fogyókúrás karácsonyi süti? Nem lehetetlenség!

karácsony sütemény recept advent fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha unod már, hogy a karácsonyi süteményeket csak sóvár szemmel bámulod, készíts magadnak olyan házi finomságokat, melyeket büntetlenül fogyaszthatsz!

A legtöbb süteményt ugyanolyan ízesre, finomra és csokisra készítheted, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, csupán a hizlaló összetevőket kell kevésbé károsakra cserélned. A kristálycukor egyik legjobb helyettesítője a xilit, mely még a fogakat sem rontja, és a kelt tészták kivételével teljesen ugyanúgy használhatod, mint a hagyományos porcukrot.

advent, karácsony, recept, Fogyókúrás karácsonyi süti? Nem lehetetlenség! Forrás: Thinkstock

A méz, a sztívia, vagy más édesítőszerek is ugyanolyan jól szuperálnak, ahogyan fehér liszt helyett a teljes kiőrlésű, vagy a kicsit diétásabb zabliszt. Ma már ezek mellett szénhidrátcsökkentett liszteket is vásárolhatsz, s akkor még nem beszéltünk a mandula- vagy gesztenyelisztről, ami még az ízeket is feldobja. Ha pedig a lisztet és a cukrot egészségesebb verzióra cserélted, már csak a sütés van hátra – gyümölcsökkel, vagy cukormentes étcsokival pedig éppoly szépen lehet díszíteni, mint bolti csokikrémmel és cukorkákkal.

Hová lett a karácsonyi vásár? http://www.life.hu/szorakozz/20131126-turistak-keresik-budapesten-a-karacsonyi-vasart-a-vorosmarty-teren-de-meg-nem-nyitott-meg.html Ajándékötletek és szépségtippek karácsonyra http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131126-takacs-nora-szakertoi-level-ajandekotletek-es-adventi-koszoru-karacsonyra.html Kiverte a biztosítékot a karácsonyi reklám http://www.life.hu/szorakozz/20131121-kiverte-a-biztositekot-a-kmart-uzletlanc-karacsonyi-boxernadrag-reklamja-video.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.