Wolf Kati a lányaival együtt készíti az ünnepi menüt

Forrás: Wolf Kati -
finomság recept énekesnő sütemény Wolf Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyönyörű magyar énekesnőnek nagyon fontosak az ünnepek, hiszen ilyenkor tud együtt lenni a legtöbbet a családjával. A díszítés mellett persze a főzés is közös munka ilyenkor, melyről Kati örömmel mesélt a Life.hu-nak. 

Mi az az étel, ami sosem hiányozhat az ünnepi asztalról?

Egy jó erős marhahúsleves és bejgli.

Neked mi a kedvenc karácsonyi ételed?

Én mákfüggő vagyok, mindent imádok, ami mákos, úgyhogy a bejgli az, amit mindig szerepel a menüben.

Wolf Kati Forrás: Wolf Kati

Ki főz ilyenkor a családban? Te egyedül, vagy a gyerekek is belefolynak a munkálatokba?

Összedobjuk a dolgokat, hogy ne egy embernek kelljen megszakadni. Anyukám is főz, anyósom is, és én is. A lányok a sütemény készítésénél szoktak beszállni, például a diós kiflit olyan gyönyörűen hajtogatják, ahogy én sose fogom tudni.

Idén milyen ételek szerepelnek majd az asztalon?

Lesz majonézes töltött tojás előételnek, húsleves, tejszínes-spárgás pulyka, illetve rántott hús, hiszen az bármilyen mennyiségben elfogy. Töltött káposztát hoz anyukám, emellett bejgliből, zserbóból is lesz egy tengernyi adag.

Kati a bejgli mellett egy igen egyszerű, de finom süteményt is elkészít karácsonykor. Íme, a mennyei recept:

Diós ostya

Hozzávalók:

- előre gyártott ostyalapok
- 10 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 1 db tojás
- 12 dkg darált dió
- pici rum
- evőkanál kakaó

A 10 dkg vajat, a 15 dkg kristálycukrot és az egy darab tojást összekeverem, majd felforralom. Ezután beleteszek 12 dkg darált diót (mindig magam darálom, nehogy dióhéj menjen bele), csapott evőkanál kakaót és egy kiskanál rumot. Ezt felfőzöm, kicsit hagyom hűlni, majd megkenem vele az ostyalapokat. A kész ostyát éjjel pihentetem: ráteszek egy nehéz könyvet, hogy jól összepréselje.

Ada bonbonokkal várja haza karácsonyra a szerelmét http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161205-ada-ezt-kesziti-karacsonyra-finomsaggal-varja-az-unnepeket-recept.htmlA dögös műsorvezető a személyre szabott ajándékokon kívül mindig készül valami különlegességgel karácsonyra. Most egy saját készítésű bonbonnal rukkolt elő, amelyet akár te is elkészíthetsz az otthonodban. Recept--Pataki Ádám ezzel a recepttel várja az ünnepeket http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161130-pataki-adam-cukrasz-liptai-claudia-parja-ezzel-a-finomsaggal-varja-az-unnepeket.htmlA Pataki cukrászda tulajdonosa nemcsak az üzletben, de a magánéletben is sikert sikerre halmozott ebben az esztendőben. Nemrég újra édesapa lett, mely biztosan bearanyozza a mindennapjait. Ám a karácsony közeledtével Ádám nem lazíthat, így kifaggattuk, ő hogyan készül az ünnepekre, sőt egy isteni recepttel is meglepett minket. Recept--Így kedveskedik az ünnepekkor Vajna Timi Andynek: csupacsokis paleo kakaós csigahttp://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161130-vajna-timi-csokis-paleo-kakaos-csigat-keszit-andynek-karacsonyra.htmlBekukkantottunk Vajna Timi konyhájába és meglestük, hogyan készíti el Andynek a karácsony legegészségesebb és legfinomabb édességét. ReceptOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.