Íme, Schobert Norbert egyik legfinomabb karácsonyi receptje

mákos guba Rubint Réka recept család Schobert Norbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánk egyik ismert házaspárja, Schobert Norbi és Rubint Réka már nagyban készül a karácsonyra. A szülők szerint egészséges finomságok sorakoznak majd a család ünnepi asztalán, a fogások közül egyet meg is osztottak velünk. 

A fitneszguru korábban azt nyilatkozta a Life.hu-nak, hogy már tervezik a gyerekek karácsonyi ajándékait, ám idén kissé eltérő módon, szerényebben fognak ünnepelni. Most viszont egy mennyei recepttel rukkolt elő, melyet biztosan elkészítünk majd az ünnepi asztalra.

Schobert Norbi és Rubint Réka már nagyban készül a karácsonyra Forrás: Instagram/rekarubint

Mákos guba

Hozzávalók:

1db fonott kalács
800 ml 3,5%-os tej
200 g cukrozatlan darált mák
1 vaníliarúd (hosszában félbe vágva)
30g Update Zero 4x-es édesítőszer
1 citrom reszelt héja
40 g vaj

Mártás:

500 ml tej
30 g vaníliás pudingpor
15 g Update1 Zero 4x-es édesítőszer

Mákos guba Schobert Norbi módra Forrás: Schobert Norbert

Elkészítés:

A hozzávalókat a kalács kivételével összekeverjük, és kis lángon 5-7 percig főzzük. Kivesszük belőle a vaníliarudat, és pihenni hagyjuk. A kalácsot összetépkedjük, és 130°C-on 10 percig sütjük. Hozzáadjuk a mákos főzethez. A hozzávalókat összekeverjük, majd kis porceláncsészékben 160°C-os előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A mártáshoz a tejet, a pudingport és az édesítőszert összeforraljuk, ezután tálalhatunk is.

Rubint Rékának nagyon fontos a karácsonyi időszak

A háromgyermekes édesanya gőzerővel készül az ünnepekre. Tervei szerint a karácsony előtti napokban csak a családjára koncentrál majd, hogy minden tökéletes legyen az év utolsó napjain. Rékával az ünnepi trendekről és teendőkről beszélgettünk.
Wolf Kati a lányaival együtt készíti az ünnepi menüt http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161208-wolf-kati-imadja-a-karacsonyi-eteleket-susd-meg-az-o-kedvenc-receptjet.htmlA gyönyörű magyar énekesnőnek nagyon fontosak az ünnepek, hiszen ilyenkor tud együtt lenni a legtöbbet a családjával. A díszítés mellett persze a főzés is közös munka ilyenkor, melyről Kati örömmel mesélt a Life.hu-nak. Recept--Mennyei rétestrió Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161208-rostas-robert-karacsonyi-retes-recept-mennyei-finomsag-az-unnepi-asztalra.htmlRánézésre bonyolult, de szinte semmiség! Készítsd el te is ezt a mennyei rétest, amely tökéletes éke lesz az ünnepi asztalnak. Recept--Ada bonbonokkal várja haza karácsonyra a szerelmét http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161205-ada-ezt-kesziti-karacsonyra-finomsaggal-varja-az-unnepeket-recept.htmlA dögös műsorvezető a személyre szabott ajándékokon kívül mindig készül valami különlegességgel karácsonyra. Most egy saját készítésű bonbonnal rukkolt elő, amelyet akár te is elkészíthetsz az otthonodban. Recept--Pataki Ádám ezzel a recepttel várja az ünnepeket http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161130-pataki-adam-cukrasz-liptai-claudia-parja-ezzel-a-finomsaggal-varja-az-unnepeket.htmlA Pataki cukrászda tulajdonosa nemcsak az üzletben, de a magánéletben is sikert sikerre halmozott ebben az esztendőben. Nemrég újra édesapa lett, mely biztosan bearanyozza a mindennapjait. Ám a karácsony közeledtével Ádám nem lazíthat, így kifaggattuk, ő hogyan készül az ünnepekre, sőt egy isteni recepttel is meglepett minket. Recept--Így kedveskedik az ünnepekkor Vajna Timi Andynek: csupacsokis paleo kakaós csigahttp://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161130-vajna-timi-csokis-paleo-kakaos-csigat-keszit-andynek-karacsonyra.htmlBekukkantottunk Vajna Timi konyhájába és meglestük, hogyan készíti el Andynek a karácsony legegészségesebb és legfinomabb édességét. ReceptOrigoÍme, 2015 legínycsiklandozóbb karácsonyi sütije!http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20151221-2015-leginycsiklandozobb-karacsonyi-sutije-eredmenyhirdetes.htmlNem tudod milyen édességgel lepd meg a családot szentestén? Készítsd el 2015 legínycsiklandozóbb süteményét! Recept--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.