mézeskalács karácsony cukormentes paleolit étrend paleo recept tejmentes sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A paleo hívők is megérdemlik a klasszikus karácsonyi sütemény élményét. Épp ezért, hoztunk egy puha paleolit mézeskalács receptet, mely elsőre talán túl macerásnak tűnhet, de hidd el, megéri a ráfordított időt.

Hozzávalók

  • 285 gr mandulaliszt
  • 33 gr kókuszliszt
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 3/4 tk fahéj
  • 3/4 tk gyömbér
  • 1/2 tk szegfűszeg
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 120 gr méz
  • 88 gr melasz
  • 56 gr olvasztott kókuszolaj
Paleo mézeskalács Forrás: Shutterstock

Elkészítés

1. Tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, keverjük össze.

2. Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat, ezután adjuk hozzá az előző tál tartalmát. Keverjük addig, amíg össze nem áll.

3. Az így kapott tésztát szedjük négy részre, gyúrjuk golyókká, és egy műanyag ételtasakban tegyük őket a mélyhűtőbe kb. fél órára.

4. Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra. Terítsünk a pultra zsírpapírt és lisztezzük be (itt is mandulalisztet használjunk).

5. Vegyük ki a mélyhűtőből a tésztát és egyből kezdjünk vele dolgozni. Nyújtsuk ki egyenként és szaggassuk ki a megfelelő formákban.

6. A mézeskalács figurákat helyezzük zsírpapírral kibélelt tepsibe, majd 7-9 percig süssük.

7. Kivéve ne hagyjuk a tepsiben kihűlni a finom karácsonyi édességet, tegyük át őket egy dobozba, majd zárjuk le légmentesen. Így sokáig puha és omlós marad.

A díszítéshez használhatsz olvasztott fehércsokoládét, vagy paleo csokoládét.

Tojás- és tejmentes karácsonyi almás pite recepthttp://www.life.hu/karacsony/recept/20171203-tojasmentes-es-tejmentes-karacsonyi-almas-pite-recept.htmlAz almás pite akkor finom, ha a tészta omlós, az alma pedig elolvad az ember szájában. Szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné, de kevesen gondolnák, hogy létezik egy tipikus karácsonyi verziója is. Ezt fogjuk most megmutatni! ReceptOrigoCsodás ünnepi Bounty- torta cukormentesenhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20171204-csodas-unnepi-bounty-torta-cukormentesen-karacsonyi-desszert.htmlA kókuszról keveseknek jut eszébe a karácsony. Nos, ők még nem látták és nem is kóstolták ezt a fantasztikus tortát. Vigyél az idei ünnepbe más „színt és formát". Ráadásul ez a különleges finomság cukor-, kukorica- és szójamentes. ReceptOrigoFehér csokoládés, tojás- és lisztmentes túrótorta – Sütés nélkülhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20171130-fehercsokolades-tojasmentes-lisztmentes-turotorta-sutes-nelkul.htmlA túrótorta ezerféleképpen elkészíthető finomság, melyet végtelenül egyszerű karácsonyos hangulatba hozni. Igazán kifinomult és egyszerű desszert. Hűvösségével - a forró ételek után - remek kontrasztot ad az ünnepi ebédnek, vacsorának. Ez a recept ráadásul tojás- és lisztmentes, így az érzékenyebb családtagok is bátran fogyaszthatják. ReceptOrigoNincs sok időd? Készíts karácsonyi desszertet 15 perc alatt!http://www.life.hu/karacsony/recept/20151204-harom-gyorsan-elkeszitheto-karacsonyi-finomsag.htmlAz ünnepi rohanásban a hátad közepére kívánod a sütés-főzést? Hogy megkönnyítsük a dolgod, a következőkben három 15 perc alatt, egyszerűen elkészíthető finomságot válogattunk össze neked! ReceptThinkstockAda bonbonokkal várja haza karácsonyra a szerelmét http://www.life.hu/karacsony/recept/20161205-ada-ezt-kesziti-karacsonyra-finomsaggal-varja-az-unnepeket-recept.htmlA dögös műsorvezető a személyre szabott ajándékokon kívül mindig készül valami különlegességgel karácsonyra. Most egy saját készítésű bonbonnal rukkolt elő, amelyet akár te is elkészíthetsz az otthonodban. ReceptOrigoMennyei rétestrió Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20161208-rostas-robert-karacsonyi-retes-recept-mennyei-finomsag-az-unnepi-asztalra.htmlRánézésre bonyolult, de szinte semmiség! Készítsd el te is ezt a mennyei rétest, amely tökéletes éke lesz az ünnepi asztalnak. Recept--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.