Karácsonyváró reggeli: tej- és gluténmentes gofri

Forrás: Rostás Róbert -
karácsony gofri recept tejmentes gluténmentes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsony közeledtével érdemes lelassulni kicsit, lélekben is hangolódni az ünnepre. Ebben segít egy gyors, de mégis nagyon finom reggeli, ami kellemessé teszi az egyébként rohanós reggeleket!

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 40 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 4 db tojás
  • 3 dl laktózmentes tej
  • 10 dkg laktózmentes vaj
  • 1 tasak sütőpor
  • 5 dkg xilit vagy gyümölcscukor
Karácsonyváró tej- és gluténmentes gofri Forrás: Rostás Róbert

Elkészítése:

Olvasszuk fel a vajat mikrohullámú sütőben, majd hagyjuk langyosra hűlni. Üssük a tojásokat egy magasfalú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a langyosra hűtött vajat, a cukrot és a csipet sót. Majd gépi habverővel verjük fel, szitáljuk hozzá a lisztet és dolgozzuk csomómentesre. Forrósítsuk fel a goffrisütőt, és egy közepes méretű merőkanállal adagoljuk a tésztát a sütőlapokra. Csukjuk rá a tetejét, körülbelül 4-5 perc alatt fog szép barnára sülni a gofri.

Forrás: Rostás Róbert

Tapasztalatom szerint érdemes az első perc környékén kinyitni a sütőt, mert keletkezik egy kevés gőz. Jó ha ez eltávozik, mert ez által lesz majd finom ropogós a gofrink. Ízlés szerint tálalhatjuk fagyival, juharsziruppal, gyümölccsel vagy mogyorókrémmel. A karácsonyi hangulat kedvéért egy kevés fahéjat is szórhatunk rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.