Szépítő zöldségek és gyümölcsök, amikből isteni arcpakolás készül

Forrás: Thinkstock -
szépségápolás zöldség kozmetikum gyümölcs arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyümölcsök és a zöldségek nem csak akkor egészségesek, ha elfogyasztod őket: sok közülük a bőrödön is jótékony hatású. Persze az arcbőrt már a megfelelő étrenddel is ápolod, ám néha nem árt rásegíteni egy-egy szépítő pakolással. Íme, három finomság, amiket bátran nassolhatsz napközben, de arcmaszk formájában sem érdemes róluk elfeledkezni – fogyaszd és használd őket, pláne most, az ünnepek előtt! 

Nincs időd kozmetikushoz menni, szereted otthon megoldani a szépítkezést? Turbózd fel a bőrödet néhány vitamindús finomsággal! Magad is pillanatok alatt elkészíthetsz egy-egy arcpakolást, és akár a takarítás közben is felviheted a bőrödre!

Sütőtök

Nemcsak sütve és levesként, de salátába is isteni a sütőtök – kedvenc receptjeinket itt meg is mutattuk korábban. Jót tesz az emésztésnek, telis-tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, belülről hidratálja a bőrt. Ám érdemes pakolásként is alkalmazni!

Forrás: Thinkstock

Ezt próbáld ki!

Készítsd el az alap sütőtökös pakolást: ehhez reszelj le vagy pürésíts negyed csészényi sütőtököt, és adj hozzá egy egész tojást, majd keverd össze őket. A tojássárgája tápanyaggal tölti fel a bőrt, a fehérje pedig feszesíti. Ezek után variáld a pakolást a bőrtípusod szerint! Ha száraz a bőröd, adj az alaphoz 2-3 teáskanál mézet, ami gyógyítja a bőrt, és kiváló fegyver a pattanások ellen. Olajos bőrűeknek a sütőtökhöz egy kis kanál almaecetet érdemes keverniük, ez állítja vissza a bőr természetes egyensúlyát. Hagyd a pakolást 15-20 percig az arcon, majd langyos vízzel mosd le!

Life.hu tipp

Készíts bőrradírt sütőtökből - íme egy szuper recept!

Banán

Enni is érdemes naponta 1 banánt, de a bőrrel is csodákat művel ez a gyümölcs. A-vitamin-tartalma révén puhává varázsolja az érdes bőrt, és eltünteti a sötét foltokat. B-vitamin-tartalmának köszönhetően lassítja a bőr öregedését, megszünteti a szárazságot, és kiválóan hidratál, E-vitamin-tartalma miatt pedig a ráncok ellen is nagyszerű.

Forrás: Thinkstock

Ezt próbáld ki!

Ha aknés, pattanásos a bőröd, készíts kurkumás-szódabikarbónás arcpakolást! A kurkuma ősidők óta a népi gyógyászat egyik kedvelt eleme, a szódabikarbóna pedig remek tisztító hatással rendelkezik: segít kitisztítani az eltömődött pórusokat, és eltávolítja a felesleges olajat.

Törj össze villával egy kisebb érett banánt, próbáld a lehető legpépesebbre elkészíteni. Adj hozzá egy fél teáskanál szódabikarbónát és ugyanennyi kurkumát, majd alaposan keverd ki az egészet. Ha úgy érzed, túl sűrű lett az arcmaszk, cseppents hozzá egy kevés vizet! Ecsettel vagy egy kis szivaccsal vidd fel a készítményt a bőrödre, hogy a kurkuma ne színezze meg az ujjaidat. A szódabikarbóna miatt esetleg egy kis bizsergést tapasztalhatsz, de nem kell tőle megijedni! Végül 10-15 perc után langyos vízzel finoman mosd le a bőrt!

Alma

Az idei tél sztárja egyértelműen a töltött sült alma. Ilyenkor biztosan akad a lakásban egy-két darab a kedvenc gyümölcsödből, ami nem csak nassolnivalónak tökéletes, de csodákat tesz az arcbőrrel is!

Forrás: Thinkstock

Ezt próbáld ki!

Kétféle almás arcmaszkot javaslunk: az első egy hidratáló pakolás, amihez egy fél almára, egy evőkanál meleg tejre, egy tojássárgájára és egy evőkanál natúr zabpehelyre lesz szükséged. Hámozd meg a fél almát, és pürésítsd, de teheted turmixgépbe is. Add hozzá a tejet, a tojássárgáját, és turmixold addig, amíg majdhogynem egynemű lesz az egész. Ha túl folyósnak érzed, mehet bele a zabpehely. Vidd fel az arcodra, pihenj 10-15 percig, majd langyos vízzel mosd le!

Ha bőrtisztító pakolást szeretnél, a fél alma mellett szükséged lesz egy teáskanál mézre, ugyanennyi citromlére és lisztre. A pakolás ugyanúgy készül, mint az előbbi, és ezt is 10-15 percig hagyd a bőrödön. A citrom és a méz kiváló arctisztítók, almával vegyítve kiváló triót alkotnak!

Támogatott tartalom

Füstös szem újragondolva: sminkelj ünnepi hangulatban!http://www.life.hu/karacsony/szepseg/20151204-fustos-szemsmink-karacsonyra-larion-oscar-tippjei.htmlImádod a füstös sminket, de az ünnepek alatt mégis valami másra, valami elegánsabbra vágysz? Turbózd fel kicsit kedvenc szemfestésedet, és fogadd meg Larion Oscar sminkmester tippjeit! SzépségThinkstockFlitterek minden mennyiségben - ragyogj az ünnepek alatt!http://www.life.hu/karacsony/szepseg/20151202-flitteres-holmik-az-unnepekre-cipok-taskak-ruhak.htmlMikor máskor viseljen az ember lánya csillogó holmikat, ha nem az ünnepek alatt? Szerencsére nem kell szilveszterig várni a flittermániával - bátran dobd fel akár a hétköznapokat is 1-1 feltűnő darabbal! SzépségThinkstockVisszafogott ragyogás az ünnepek alatt - használd okosan a csillámokat!http://www.life.hu/karacsony/szepseg/20141212-igy-hasznald-a-csillamport-highlightert-larion-oscar-tippjei.htmlAz ünnepek alatt többnyire kicsit erőteljesebben sminkelünk, szilveszter este pedig olykor-olykor megszalad a csillámpor. Idén azonban a letisztult elegancia a divat, de azért nem kell nélkülözni a ragyogást, persze csak mértékkel! Larion Oscar sminkmester elárulta, milyen anyagokkal érdemes dolgoznunk idén, és megmutatta kedvenc ünnepi sminkjeit is. SzépségOrigoPénztárcabarát szépségpraktikák, amiket mindenképp próbálj ki karácsony előtt!http://www.life.hu/karacsony/szepseg/20141202-karacsony-elott-pakolas-hidratalas-hajformazas-ezeket-probald-ki.htmlJó volna egyszer úgy felkészülni az ünnepre, hogy december első felében jusson idő fodrászra, manikűrösre, kozmetikusra és masszázsra is, ám a rohanás, a munka és a pénztárcánkat nem kímélő vásárlás sajnos ezt nem mindig teszi lehetővé. De sose bánkódj - most mutatunk néhány olyan szépségtrükköt, amik az ünnepi hajtás előtt kicsit felturbóznak kívül-belül! SzépségOrigoÁlomszép bőr az ünnepre: S.O.S. arckezelés karácsonyrahttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20131220-arcpakolas-karacsonyra.htmlBő 24 óra van még hátra szentestéig, így most már csak gyors és hatásos trükkökre van idő. Ha te is elfáradtál a decemberi hajtásban, és úgy érzed, kicsit lestrapált az ünnepi készülődés, akkor mentsd a menthetőt egy kis kényeztetéssel! SzépségThinkstockFrissítsd fel a frizurádat az ünnepre, méghozzá ricinusolajjalhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20131216-apolo-es-kenyezteto-hajpakolasok-a-toredezett-haj-ellen.htmlMár csak néhány hét van karácsonyig, de annyi időd még van, hogy egy jó hajpakolással felturbózd a frizurádat. Láss neki még ma! SzépségThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.