10 erotikus film összebújós téli estékre

2010.11.15. 16:43
Forró szenvedélyek, lopott csókok, fedetlen testrészek - mindez igényesen tálalva. Válassz egy filmet kínálatunkból a fagyos téli estékre.

1. Az utolsó tangó Párizsban (1972)

A Párizsban forgatott Bertolucci-film alapötlete a rendező saját szexuális fantáziájából született: gyakran elképzelte, milyen lehet egy gyönyörű, de teljesen ismeretlen nővel szeretkezni.
Miről szól a film?
Paul, a középkorú férfi felesége halála után lakást keres, amikor összefut a fiatal egyetemista lánnyal, Jeanne-nal. A találkozást igen hamar szenvedélyes szeretkezés követi, és kapcsolatuk anonim jelleggel, az üres lakás falain belül is folytatódik. A férfi az életből menekül, a lányt a felfedezés hajtja. Paul eleinte nem engedi közel Jeanne-t, de amikor ezen változtatna, váratlan fordulat történik. A szerep Marlon Brando számára Oscar-jelölést hozott.
Eredeti címe: Last Tango in Paris
Szereplők: Marlon Brando, Maria Schneider


2. 9 és fél hét (1986)

Ebből a filmből Kim Basinger erotikus táncára és a fantasztikus Joe Cocker-slágerre emlékszik a világ. Azóta vajon hány szerelmes nő mutatta be saját előadásában a négy fal közt a You can leave your hat on című világslágert?
Miről szól a film?
Liz tökéletes nő: kedves, okos és nagyon csábító, de az őt ért csalódások miatt kerüli a férfiakat. Ekkor lép be életébe a hihetetlenül szexi és megnyerő John, aki hamar leveszi a lábáról. Szexuális életük egyre intenzívebbé válik,  az asszony gátlásaitól megszabadulva merül bele a férfi vad, határokat feszegető, kissé perverz, de annál izgalmasabb világába.
Eredeti cím: Nine 1 weeks
Szereplők: Mickey Rourke, Kim Basinger


3. Veszedelmes viszonyok (1988)

A film feldolgozása Choderlos de Laclos azonos című regényének. A  könyv a múlt században tiltott olvasmány volt. 1999-ben Kegyetlen játékok címen újra elővették a témát.
Miről szól a film?
A gazdag és nagyvilági Mertuil fogadást ajánl a nőcsábász Valmont-nak: csábítsa el az igen erélyes, de nagyon vonzó Madame de Tourvelt. Valmont azonban elköveti a legnagyobb hibát: beleszeret gyönyörű áldozatába. Csábítás, cselszövés, fülledt erotika a XVIII. századi Franciaországban - mindez pazar kosztümökben és szereposztásban tálalva.
Eredeti címe: Dangerous Liaisons
Szereplők: Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman, Keanu Reeves

4. Érzékek iskolája (1996)

Esterházy Péter író Csokonai Lili álnéven 1987-ben írta meg Tizenhét hattyúk című fiktív vallomását - ebből született a film.
Miről szól a film?
A film Liliről, az árván maradt cigánylányról szól, aki végzetesen beleszeret a gazdag, ám nős férfiba. A férfi véget vetne a kapcsolatnak, a lány azonban döntő lépésre szánja el magát. Kiváló film sok szenvedéllyel, nagyszerű színészekkel és fülbemászó dallamokkal.
Szereplők: Gryllus Dorka, Kaszás Attila, Udvaros Dorottya

5. A velencei kurtizán (1998)

Ahhoz, hogy félretegyük értékrendünket és mindent megtegyünk a szerelemért, nagy kitartás és állhatatosság szükséges - különösen a XVI. században.
Miről szól a film?
A fényűző Velencében a gyönyörű Veronica kellő hozomány híján nem mehet hozzá szerelméhez, így apáca helyett kurtizánnak áll. Kitanulja a szakma minden fortélyát, és hamarosan az itáliai város legnépszerűbb asszonya lesz. A férfiak mindent megtennének érte. De felüti a fejét a pestis, az egyház üldözni kezdi a legősibb mesterséget űzőket, és az inkvizíció elől sincs menekvés...
Eredeti címe: Dangerous Beauty
Szereplők: Catherine McCormack, Rufus Sewell, Oliver Platt

6. Eredendő bűn (2001)

A filmben együtt játszik a latin szívtipró és a világ egyik legerotikusabb színésznője - a siker tehát garantált. Állítólag még Banderas neje, Melanie Griffith is a forgatás helyszínére utazott, mert félt a férfifaló démontól - az ágyjelenetek így is igen élethűre sikeredtek.
Miről szól a film?
A gazdag kávéültetvényes, Luis Antonio Vargas levelezés útján szerez feleséget. Csak egy egyszerű háziasszonyra és gyerekekre vágyik, de ennél sokkal többet kap. Az új asszony gyönyörű, hihetetlenül érzéki, és igen titokzatos - Vargas nem őt várta, de menthetetlenül beleszeret.
Eredeti címe: Original Sin
Szereplők: Angelina Jolie, Antonio Banderas

7. A hűtlen (2002)

Néha a túl tökéletes dolgok is unalmassá válhatnak - jöhetnek olyan végzetes találkozások, amelyek tönkreteszik gondosan felépített kis világunkat.
Miről szól a film?
A Sumner házaspár élete nyugalmas és felhőtlen, de mindez egy pillanat alatt összeomlik, amikor a feleség, Connie az utcán megismerkedik egy felettébb vonzó idegennel. Mindent elsöprő kalandba bonyolódik a titokzatos férfival, és a nő képtelen megálljt parancsolni a testének és a vágyainak. A kérdés csak az, mikortól válhat egy titkos kaland sokkal többé és veszélyesebbé.
Eredeti címe: Unfaithful
Szereplők: Diane Lane, Richard Gere, Oliver Martinez


8. Kaméleon (2008)

A Csak szex és más semmi rendezője, Goda Kriszta két évvel ezelőtti filmje kiváltott némi nemtetszést és fanyalgást a kritikusokból, az azonban tagadhatatlan, hogy Nagy Ervin személye és románca a bájos Hámori Gabriellával nem méltatlanul foglal el helyet a listánkon.
Miről szól film?
Az észvesztően szexi Farkas Gábor munkáját tekintve szélhámos: egyedülálló, gyámoltalan, csúnyácska, de gazdag nők pénzét csalja ki minden lelkifurdalás nélkül. Legfrissebb áldozata azonban kilóg a sorból: Hanna, a sérült balett-táncosnő csodaszép, vonzó, és tökéletesen tudja, mit akar. Gábornak nincs könnyű dolga a céltudatos lánnyal, és lassan mindent alárendel egyetlen céljának. De vajon megéri a lány az összes áldozatot?
Szereplők: Nagy Ervin, Hámori Gabriella, Csányi Sándor, Nagy Zsolt


9. Vicky Cristina Barcelona (2008)

Woody Allen filmjének forgatása olyan jól sikerült, hogy a túlfűtött képkockák az életben is igazzá váltak: a két főszereplő, Penélope Cruz és Javier Bardem azóta boldog házasságban élnek.
Miről szól a film?
Vicky és Cristina, a két amerikai barátnő Barcelonában vakációznak. Az egyik menyasszony, a másik a szenvedélyes szerelemet és önmagát keresi, amikor megismerkednek a vonzó Juan Antonióval. A vakációtól mindannyian sokkal többet kapnak, mint amennyit szerettek volna - egy szívdöglesztő férfi, a spanyol dallamok és a finom borok mindenkiből kihozzák a buja vágyakat. Remek film egy kiváló rendezőtől, parádés szereposztással.
Eredeti címe: Vicky Christina Barcelona
Szereplők: Javier Bardem, Scarlett Johansson, Penélope Cruz, Rebecca Hall

10. Coco Chanel és Igor Stravinsky - Egy titkos szerelem története (2009)

Vajon mi történik akkor, amikor két kreatív szárnyaló szellem találkozik? Jan Kounen rendező erre a kérdésre is keresi a választ francia romantikus drámájában.
Miről szól a film?
1913-ban bemutatják Igor Stravinsky orosz zeneszerző Tavaszi áldozat című művét a Théatres Des Champs-Élysées színpadán. A botrány óriási. A közönség ugyanis egyáltalán nem nyitott a modern, szabályokat áthágó forradalmi műre. A nézőtéren egy nő, Coco Chanel annál nagyobb átéléssel figyeli a játékot. Hét évvel később a zeneszerző és a befutott, sikeres Coco újra találkoznak: a férfi az orosz forradalom elől menekülve fillérekből tengeti az életét, ezért az asszony felajánlja  Garches-ban található házát a komponálásra. A férfi odaköltözik családjával, nem sejtve, hogy az életében hamarosan egy mindent elsöprő szenvedélyes és mély szerelem veszi kezdetét...
Eredeti címe: Coco Chanel & Igor Stravinsky
Szereplők: Anna Mouglalis, Mads Mikkelsen

Szerelem, katasztrófa, izgalom - DVD-újdonságok novemberrehttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20101111-szerelem-katasztrofa-izgalom-dvd-ujdonsagok-novemberre.html Milyen filmet szeretsz? Megmondom, ki vagy!http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20101029-milyen-filmet-szeretsz-megmondom-ki-vagy.html 6 kötelező film Angelina Jolie-tólhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20101029-6-kotelezo-film-angelina-jolietol.html

 

mozifilmerotika