Edd magad egészségesre! - Top 4 vegetáriánus étterem

étterem vegetáriánus étel zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már egyre több helyen kérhetsz húsmentes menüket, ám a kizárólag vegetáriánus éttermek száma még mindig kevés hazánkban, noha sokaknak lenne igénye ilyen jellegű táplálkozásra. A Life.hu összegyűjtötte neked azokat a helyeket, ahol kreatív megoldásokkal találkozhatsz, ha meg szeretnéd reformálni a táplálkozásodat.

1. Olcsón, egészségeset

Amennyiben egy ebédhez vagy egy vacsorához pénztárcakímélő megoldást szeretnél, és nem vagy kőbe vésett vega, találhatsz olcsó alternatívákat a forradalmi ízek kipróbálására. A VII. kerületi étterem kizárólag egészséges alapanyagokkal, finomított cukor, finomliszt, mesterséges adalékanyagok, tartósítószerek és színezékek nélküli készíti ételeit.

 www.napfenyesetterem.hu
www.napfenyesetterem.hu



A vendégek egyik kedvence a gabonából, zabpehelyből és darált burgerből álló töltött káposzta, de egyedülálló az önkiszolgáló salátabár folyamatosan frissülő kínálata is. A süteményes vitrin változatos desszertekkel csalogat, amelyek a Napfényes cukrászdában készülnek. A menü naponta változik, a főételek közül kihagyhatatlan a vegán pizza, amely 5 féle ízben, tönkölytésztából, speciális (angol) növényi sajtból készül (1700 Ft-tól 1950 Ft-ig). A frissen préselt zöldséglevek ára 150 Ft/dl, a 3 dl-es turmixok (eper, karob, hawaii) 600 Ft-ba kerülnek.
Bővebb infó: www.napfenyesetterem.hu/

A Life-tippje

A Life-tippje Kóstold meg a kölesből, búzadarából, szójajoghurtos öntettel és nádcukorral készült hamis túrógombócot (ára 750 Ft).


2. Keleti hangulat, egzotikus ízek

A vega táplálkozás korántsem azt jelenti, hogy csak répát, almát vagy vajas kenyeret ehetsz. Az indiai vegetáriánus ételek fűszeres, karakteres ízei nem okoznak csalódást akkor sem, ha a reformtáplálkozást részesíted előnyben. Az étterem széles kínálattal demonstrálja, hogy nem feltétlenül van szükség húsfélékre ahhoz, hogy jót egyél. A tisztított vaj (ghí) egyre inkább közismert, ám az általánosan alkalmazott olajokkal és zsírokkal összehasonlítva kivételes tulajdonságokkal rendelkezik, mind élettani hatását, mind ízét tekintve.

 www.govinda.hu
www.govinda.hu



Az étterem ételei túlnyomó részéhez ghít használ, de kedvedre válogathatsz a kizárólag növényi alapú finomságok között is. A lakto-vegetarianizmus jegyében a tej, a friss gyümölcsök, zöldségek, a gabonák és az olajos magvak dominálnak, amelyek a Krisna-völgyi ökológiagazdaságból származnak. A diákmenü levesből, főzelékből, naanból (indiai kenyérlepény) és házi készítésű italból áll (790 Ft). A fitneszmenü olyan könnyű ételeket tartalmaz, amelyek gyorsan emészthetők és egészségesek (1350 Ft), fő összetevőjük a bulgur (török rizs). A subji tradicionális indiai főétel (710 Ft), amelyet leginkább rizzsel tálalnak.
Bővebb infó: http://govinda.hu/

A Life-tippje

Kiváló étvágyserkentő és emésztést elősegítő étel a rendkívül fűszeres, gyümölcsös csatni (130 Ft).


3. Egy falat éden

A budai első és egyetlen vegán-vegetáriánus étterem önkiszolgáló, kedvező árokkal csábítja az ide érkezőket. Minden főtt ételt és salátát naponta frissen készítenek, a házias desszertekhez, péksütikhez pedig semmilyen állati eredetű nyersanyagot, tartósítószert vagy színezéket nem használnak. Az étlap minden nap változik, és több száz fajta ételt kínálnak a vendégeknek - egyetlen hónap alatt.

www.edenivegan.hu
www.edenivegan.hu



A választék így bőséges: párolt zöldségek, zöldborsópörkölt, kapros-cukkinis ragu, borscs, kínai spagetti, lenmagos burgonya, zöldséges köles, csicseriborsós gulyás, rakott káposzta stb. csábítja a vendégeket (450 Ft-tól - 990 Ft- ig). A ház fő jellegzetessége a kenyérlángos (350 Ft), mely gabonakolbászból és házilag készül, valamint a teljes kiőrlésű tönkölylisztes pogácsa (160 Ft). Látogass el az Édenbe, és élvezd a cukor, tej, liszt nélküli életet.
Bővebb infó: www.edenivegan.hu/

A Life-tippje

A kesudiós vagy kókuszos ananászleves (590 Ft) valódi ízorgia, melyet vétek lenne kihagynod.


4. Táplálék testnek és léleknek

Ha vegán-, glutén- vagy laktózérzékeny vagy, a győri étteremben megtapasztalhatod a páratlan ízvilágot és a szívből jövő vendégszeretetet. Az ételek hús-és tojásmentesen, teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, pálmavajjal, Himalaya-sóval és barnacukorral készülnek.

 www.cafeguru.hu
www.cafeguru.hu



A köretek sokfélék (pl. barnarizs, hajdina, bulgur, köles), főételként megízlelheted a zöldségropogóst (250 Ft), a füstölt-sajtos káposztás fasírtot (250 Ft), a nemzetközi ételek közül pedig a Calcutta-curryt (nagy adag 1070 Ft) vagy az indonéz mogyorószószos gado-gado-t (1070 Ft). Jóllakhatsz tökmagos, lilakáposztás jégsalátával vagy diós, zelleres Waldorf-salátával (250 Ft), és feltétlenül meg kell kóstolnod a zöldturmixot, amely abszolút lúgosító, klorofill tartamú ital (ára 490 Ft/dl).
Bővebb infó: www.cafeguru.hu/

A Life-tippje

Csomagoltass egy szeletet a vegán és gluténmentes amerikai répatortából (390 Ft) vagy az ínycsiklandó almatortából (350 Ft).

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Mámorító borkóstolók Budapestenhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101128-mamorito-borkostolok-budapesten.htmlKisütöttük: a legjobb pékségek Budapestenhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110215-zsomle-kenyere-sutemeny-a-legjobb-peksegek-budapesten.htmlDolce vita: a legjobb olasz éttermekhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110118-dolce-vita-a-legjobb-olasz-ettermek.htmlÉdes bűnbeesés - Az ország legjobb cukrászdáihttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101111-edes-bunbeeses-az-orszag-legjobb-cukraszdai.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.