Mit? Hol? Mennyiért? - Italkörkép a Szigeten

ital zenei fesztivál Sziget Fesztivál koktél pálinka tudósítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi az a Metapay-kártya? Mit érdemes inni a Sziget Fesztiválon? A sörrel vagy a borral jársz jobban, ha szórakozni akarsz? Tudósítónk kiderítette, hogy hol és mit érdemes kortyolgatni a buli ideje alatt. 

Rajtad van a Szigetelő-szalag, te vagy a király, nem vitás, azonban most nem azért szólítanak le a Blahán, hogy hol a Duna, hanem hogy a romkocsmákban és a szupermarketekben miért nem fogadják el a Metapay-kártyát. Pedig nem fogják, barátom, az a Sziget fizetőeszköze, ott cool vagy, a városban földönfutó, ha nincs kápé. Egyébként praktikus ez a kártyarendszer, leszámítva azt, hogy ha többen szeretnétek megvásárolni egy üveg bort például, akkor esélytelen arányosan elosztani az összeget. Jancsi fizet, Zsuzsi és Andi meg majd a következőt... ha még futja rá. Mert idén se a mi közép-európai pénztárcánkhoz igazították az árakat...

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Legnagyobb öröm - a söröm!

Csapolt sör már 530-tól kapható, a csintalan Sziget-füzet-szerkesztők odabiggyesztették, hogy 0,5, pedig csak 0,4-et kapunk a kemény forintokért. Továbbra is járja a vizezett vs. nem vizezett sör legendája, tehát aki nem bízik a csaposokban, 690-ért leguríthatja a pléhdobozba zárt malátalevet, amit garantáltan nem hígítottak fel.

Borban az igazság!

A standard borlista szerint 250 forint a folyóbor decije, az Olaszrizlingért és az Irsai Olivérért azonban 390-et kell kicsengetnie a borivónak. Butaság a kocsmákban megvásárolni a bort és a fröccsöt, mert a Borfaluban jobb áron, sokkal finomabb nedűkből válogathatunk. Kisfröccs, nagyfröccs, viceházmester, Krúdy-fröccs, maflás is kapható minőségi borokból és a legkedveltebb pincészetekből. 1500 forintért pazar kis maflást (5 dl bor, 5 dl szóda) kortyolhatsz, amivel sokáig elkeringhetsz a forgatagban.

Sarki fény - évek óta sláger

Évek óta nagyon menőnek számít az a szigetlakó, aki konty alá tölti a szörpös haramiát. A fény nagyon veszélyes, mert először csak sunyin ólálkodik, majd végérvényesen lecsap a fogyasztójára. 900 forintért, kiviszörppel, málnával és bodzával is fogyasztható a szifonos-vodkás veszedelem.

Egy pohárral? Nem, vödörrel!

Szigeten, vödör nélkül? Na ne már! Alapkellék a homokozóvödör, persze nem homokkal van tele, hanem jófajta koktéllal. Tavaly az első napon egy sangria vs. pezsgő kombót teszteltünk (1 üveg pezsgő és 1,5 liter sangria) egy dél-afrikai diákkülönítménnyel, idén viszont még nem találtunk rá a cseles borkoktélra a Borfaluban. A hosszú szívószálas "Sex on the beach" és "Long Island" ice tea is kapható 2500 forinttól felfelé. Ha többen vagytok, nem gond, de hála a Metapay-rendszernek, összedobni az árakat képtelenség. Vagy odaadják készpénzben, vagy nagyvonalúan kifizeted, vagy annyi a barátságnak egy ki nem fizetett ezres miatt.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Feleselj!

Akik a röviditalra esküsznek, bizony nem jártak jól: a legolcsóbb versenyző,az Unicum (700 forint), egyes pálinkák, a vodka és a gin is 900 forintba kerül. Egy orosz srác a szemünk előtt hőbörgött a vodka ára miatt, holott tudjuk, hogy orosz földön sem ingyen osztogatják a népszerű italt az uborka mellé.

Harapj valamit!

Az italárak tehát így alakulnak, de aki megkívánná a jól megszokott hajnali gyrost, annak is jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Metapay-kártyáért. 900 forint a török csemege, pitában. A legjobban még mindig a kövön sütött hot-doggal járnak a hajnali torkosok: 650 forintért dugig ehetik magukat. Persze ez csak a hajnali repertoár: a nemzetek konyhájáról, a szigetes gyorséttermekről egy következő bejegyzésben számolunk be.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.