fashion week pálinka fesztivál Nigel Kennedy Programajanló kertészkedés Loreena McKennitt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Márciusban már tavasz van - még ha az időjárás nem is mindig kegyes hozzánk. A gasztroprogramokat lassan felváltják a mozgalmas szabadtéri rendezvények, koncertek, tavaszi fesztiválok. Fürdőzz, kertészkedj és táncolj márciusban, amennyit csak tudsz - íme a Life.hu kedvenc programtippjei kora tavaszra!

Budapest

1. Loreena McKennitt Budapesten

Újra fellép nálunk Loreena McKennitt, aki legutóbb is óriási sikerű koncertet adott a Margitszigeten. Ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában láthatjuk őt Kelta lábnyomok című koncertje keretében - a varázslatos hangú kanadai énekesnő a The Wind that Shakes the Barley c. albumát mutatja be. Loreena zenéje a pop-, a nép- és világzene ötvözete, melyben a tradicionális kelta motívumok a legerőteljesebbek. Ha igényes zenére vágysz, ne hagyd ki ezt a koncertet!

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: március 27. 20:00
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/index.php

2. Nigel Kennedy koncertezik

A brit hegedűművész, akit csak a "komolyzene fenegyerekeként" emlegetnek, a Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet zenekarával, a The Nigel Kennedy Quintettel. A brit hegedű-, ill. brácsaművészt a világ egyik vezető hegedűvirtuózaként tartják számon. Nigel Kennedy végre élőben is megmutatja, milyen az, amikor hatalmas energia társul a klasszikus- és kortárs zeneirodalommal.

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ
Időpont: március 28. 20:00
Bővebb infó: http://www.danubiusmusic.com/test/HU/koncert.php?id=63


3. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Budapest méltóképp üdvözli a tavaszt - a komolyzenei koncertek és kamaraestek mellett az opera és a tánc szerelmesei is találnak kedvükre való programot, sőt, a világ egyik legismertebb fiúkórusa, a Wiener Sängerknaben is koncertezik. A Vígszínház pedig egy nagyon különleges programmal készül: a Pokoli vígjáték - Egy sorozatgyilkos vallomásai című darabban maga John Malkovich lép színpadra.

Helyszín: Több helyszínen
Időpont: március 16-26.
Bővebb infó: http://budapestitavaszifesztival.hu/btf2012/


4. Fürdők éjszakája

A főváros öt kedvenc fürdője egy fergeteges estével készül március 10-én. A talpalávalót húsz DJ szolgáltatja, a buli garantáltan óriási lesz! Csobbanjatok egyet a barátokkal, vagy lepd meg a kedvesedet ezzel a különleges estével, biztosan nem fogod megbánni!

Helyszín: Széchenyi Fürdő; Gellért Fürdő; Rudas Fürdő; Lukács Fürdő; Király Fürdő
Időpont: március 10.
Bővebb infó: http://www.facebook.com/events/385858198106253

5. Gardenexpo 2012 kerti életmód kiállítás és vásár

A tavasz küszöbén nem árt megkezdeni a kertszépítést - ehhez pedig tökéletes rendezvény a Gardenexpo kiállítás. Ha feldobnád a teraszt egy új kerti bútorral, netán beruháznál egy medencére, esetleg kerti gépekre vagy szerszámokra van szükséged, látogass ki erre a "kertfesztiválra" március végén, hiszen nincs is szebb egy igényes és rendezett kertnél.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: március 23-25.
Bővebb infó: http://www.gardenexpo.hu/index.php?mid=0&sid=1

www.gardenexpo.hu
www.gardenexpo.hu

6. Divatmániásoknak - Fashion Stills

Ha imádod a trendeket és a kifutók világát, vagy egyszerűen csak klassz képeket nézegetnél ismert emberekről, itt a helyed! Derek Hudson, Cathleen Naundorf , Jean-Marie Périer és Gerard Uféras fotográfusok a divatvilág emblematikus figuráiról és mozzanatairól készítettek pillanatképeket. Így ha mindig vágytál egy Dior, Chanel, Jean-Paul Gaultier vagy Yves SaintLaurent bemutatóra, most képzeletben ott lehetsz majd...

Helyszín: Sofitel Budapest
Időpont: február 16.-április 20.
Bővebb infó: http://www.sofitel.com/gb/discovering-sofitel-hotel/polka.shtml

7. MOJSZEJEV 2012 - 75 éves Jubileumi Turné

Igor Mojszejev nevét a róla elnevezett stílus tette ismertté, melyben a különböző népek táncai és a hagyományos balettelemek ötvöződnek. A mintegy 300 műsort színpadra vitt társulat előadásait a tökéletes felkészültség és a remek koreográfia összhangja jellemzi. A társulat idén ünnepeli fennállásának 75. évfordulóját, ebből az alkalomból egy fantasztikus koreográfiákkal teli műsort hoznak el hazánkba. Ha te is szereted a táncokat és a színpompás előadásokat, ott a helyed az előadáson.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Időpont: március 17-18.
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/fooldal.html



8. Koncertek a hajón

Márciusban lehet, hogy betelik a naptárad koncertekkel. A tavasz első hónapjában a Vad Fruttik és a Kiscsillag zenekar is koncertezik az A38 hajón. Ha pörgős, remek zenékkel fűszerezett estékre vágysz, hallgasd meg a népszerű hazai zenekarokat a hajón!

Helyszín: A38 Hajó
Időpont: március 8. Vad Fruttik, Kiscsillag-Konyha március 30.
Bővebb infó: http://www.a38.hu/hu/


9. Étterem hét Budapesten

Ha szívesen ennél különleges fogásokat mindössze háromezer forintért, akkor március utolsó hetére válassz ki egy éttermet magadnak a fővárosban! Kóstolj isteni szusit, próbáld ki a pikáns mexikói konyha remekeit, de maradhatsz az imádott hazai ízeknél is. Válogass bátran az éttermek listájáról, de ne feledd, mivel csak egy heted lesz, így érdemes már most helyet foglalnod a legszimpatikusabb étterembe.

Helyszín: Több étterem Budapesten
Időpont: március 26.-április 1.
Bővebb infó: http://www.etteremhet.hu/

Vidék

10. Váci Tavaszi Fesztivál

Ha még nem jártál Vácon, akkor itt az ideje egy látogatásnak. A gyönyörű főtér, a Duna-part és a hangulatos utcácskák mellett a tavaszi fesztivál programjai is igazán csábítóak. Koncertet ad Bogányi Gergely és a Csík zenekar is, de klasszikus és jazz-zenében sem lesz hiány, sőt, jegyet válthatsz az új magyar rockoperára, a Honfoglalásra is.

Helyszín: Vác
Időpont: március 16.-április 1.
Bővebb infó: http://www.mimk.vac.hu/vaci-tavaszi-fesztival/7/vaci-tavaszi-fesztival/


11. III. Toros Pálinkafesztivál Szegeden

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a fesztivált, ami az indulása óta nagyon népszerű. A négy nap alatt érdemes megkóstolnod a finom falatokat, és "letesztelni" a különleges pálinkákat is. Idén böllérverseny is színesíti a rendezvényt.

Helyszín: Szeged, Széchenyi tér
Időpont: március 1-4.
Bővebb infó: http://www.tiszaexpo.hu/

www.tiszaexpo.hu
www.tiszaexpo.hu

12. 17. Pécsi Utazás Kiállítás és Vásár

Nem árt már most elgondolkodni a nyaraláson, netán a sok hosszú hétvégéből az egyikre egy izgalmas hazai kiruccanást tervezni. Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb vidéki turisztikai rendezvénye a Pécsi Utazás Kiállítás, ami segít abban, hogy a régió több ezer látogatója felmérhesse az ország turisztikai kínálatát, valamint megismerhesse az utazási irodák belföldi és külföldi ajánlatait.

Helyszín: Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Időpont: március 9-11.
Bővebb infó: http://www.fairexpo.hu/

13. Debrecen felpezsdül márciusban - nagyszerű színdarabok, remek filmek

VI. Deszka Fesztivál

Debrecen számtalan nagyszerű programmal köszönti a tavaszt. A VI. Deszka Fesztivál az ország egyik legrangosabb rendezvénye izgalmas kortárs magyar drámákból készült előadásokkal. A fesztiválon lesznek még kiállítások, felolvasó színházi előadások és író-rendező-néző találkozók is.

Helyszín: Debrecen, Csokonai Színház
Időpont: március 10-14.
Bővebb infó: http://csokonaiszinhaz.hu/

http://csokonaiszinhaz.hu
http://csokonaiszinhaz.hu

14. Francia Filmnapok

Bő egy hónapig a frankofón filmeké a főszerep Budapesten és öt nagyvárosban, köztük Debrecenben. 11 ország fogott össze, hogy bemutassák a legújabb belga, bolgár, Burkina Fasó-i, egyiptomi, francia, kanadai, libanoni, marokkói, román, svájci és tunéziai filmeket Magyarországon. A filmek nagy része már megjárta a nemzetközi fesztiválokat - válts jegyet a legjobb frankofón filmekre, biztos, hogy nem csalódsz majd!

Helyszín: Debrecen, Apolló mozi
Időpont: március 15-18.
Bővebb infó: http://debrecen.nyaralamagyar.hu/hir/debreceni-tavaszi-fesztival-francia-filmnapok-2012-marcius-15-18

Lepd meg magad nőnap alkalmából: női borozó március nyolcadikán a Vinoriumban

Kaldeneker György médiaszakács női titkok, varázsok ihlette étkeit készíti és mesél is róluk nőnap alkalmából. Az ízek nagymestere elmondja, melyek a legjobb vágykeltő ételek, amit praktikus minden nőnek tudnia. Lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere: a Vinorium nőnapi borestje tartalmaz hat, "nők ihlette" délkelet-európai bort, a borok és a nők által inspirált, Kaldeneker György által részben helyben készített mennyei falatokat, és sok-sok mesét a borokról. Jelentkezz a nőnapi programra, hiszen ennyit minden évben megérdemelsz!

Az esemény közösségi oldala: http://www.facebook.com/events/178120378965848/



Angelina Jolie első rendezése csúnya kudarchttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120229-angelina-jolie-elso-rendezese-csunya-kudarc.htmlSztankay István: "A nők legyenek arányosak, aranyosak" - Sztankay Ádám interjújahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120206-sztankay-istvan-a-nok-legyenek-aranyosak-aranyosak-sztankay-adam.htmlA 8 leghíresebb film, amit Magyarországon forgattakhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120124-a-8-leghiresebb-film-amit-magyarorszagon-forgattak.html5 trendi hely, ahol a boré a főszerep - Borbárok Budapestenhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20120119-5-trendi-hely-ahol-a-bore-a-foszerep-borbarok.html9 titkos látnivaló Londonban, amit ne hagyj kihttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20120111-london-titkos-latnivaloi-ezeket-ne-hagyd-ki-ha-a.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.