A jó film titka az egyéniség - Filmrajongókat bíztat kedvenc jeleneteik újraforgatására Kálid Artúr

Kálid Artúr PR cikk klasszikus film T-Home mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színművész a T-Home Játszd újra! pályázatának zsűritagjaként kreatív játékra, azaz kedvenc jeleneteik újraforgatására hívja a filmrajongókat.

A színművész az egyedi látásmódra kíváncsi elsősorban, amellyel a pályázók az általuk választott filmjelenetekhez nyúlnak. "Mondhatom, hogy tulajdonképpen önző szempontok is vezéreltek, amikor elvállaltam a zsűritagságot: kíváncsi vagyok, hogy a fiatalok hogyan gondolkoznak ma a filmről. Arra számítunk Péterrel (Kálloy Molnár Péter, a pályázat zsűrijének másik tagja - a szerk.), hogy olyan újraforgatott jelenetekkel találkozunk majd, amelyek egészen máshogyan működő fantáziáról tesznek bizonyságot, mint amilyennel akár mi közelítenék egy ilyen feladathoz. Az értékelésnél fő szempontunk tehát az eredetiség lesz." - mondja.

A Játszd újra oldalán meghirdetett filmpályázat résztvevőihez hasonlóan, Kálid Artúr is szívesen idéz fel meghatározó jeleneteket filmes élményei közül. "Ha konkrét jelenetet kell említenem, ami nagyon maradandó emléket hagyott bennem, akkor a Veszedelmes viszonyokból mindenképpen meghatározó Glenn Close kb. 20 másodperces, zseniális alakítása, amikor de Volanges-ékoz érkezve kiszáll a hintójából, és kalapja alatt még mélységesen kárörvendő mosolya napfényre kerülve már maga az együttérzés. Ahányszor újranézem ezt a filmet, ezt a jelenetet többször vissza kell pörgetnem, annyira szeretem. Az erős színészi jelenlét nekem egyébként is fontos egy filmben, de az is, ahogyan azok az alkotók, akiket sokra tartok, hozzányúlnak a filmhez, mint műfajhoz. Pont ezért óriási kedvencem például a Hetedik, a Párizs, Texas, A bárányok hallgatnak, A Maconi-gyermek, de estig sorolhatnám. A filmek iránti rajongásom egyébként már egészen kisgyerekkoromtól datálható. Az egyik első filmes emlékem A kétéltű ember című orosz film volt, és arról szólt, hogy bűn nem támogatni a tehetséget."

Hogy gyermekeivel is megismertesse a számára sokat jelentő alkotásokat, gyakran nagy közös tévézéseket rendez családjával. "Mindig örülök, amikor tapasztalom, hogy jó ízlésük van, ha filmről van szó." A közös moziestékhez jó eszköz a T-Home Videotéka szolgáltatása, ahonnan több száz sikerfilm közül válogathatnak az előfizetők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.