4 szuperpasi átlagon felüli IQ-val

diploma színész férfi Dolph Lundgren egyetem zenész Brian May intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyikük zenész, de kiderült, hogy biológiából és mikrobiológiából diplomázott, a másik remek akcióhős a filmvásznon 160-as IQ-val. A Life.hu most négy olyan hírességet mutat be neked, akik zenészként vagy színészként egytől egyig büszkék lehetnek intelligencia-hányadosukra is.

1. Dexter Holland

Bryan Dexter Holland az Offspring zenekar alapítótagja. Egy punkrock zenekar frontemberétől balhékat várnánk, de ő eminens tanuló volt, kitűnővel érettségizett. Aztán a Dél-Kaliforniai Egyetemen tanult tovább, ahol biológiából és mikrobiológiából diplomázott, az utóbbiból még doktorandusz is volt. Közvetlenül a PhD megszerzése előtt azonban abbahagyta a tanulást, hogy 100 százalékosan a zenélésre tudjon összpontosítani. Később pilótavizsgát tett, és 10 nap alatt körberepülte a földet.

AFP
AFP

2. Kevin Grevioux

A moziban minden kétséget kizáróan a legnagyobb, legveszélyesebb vérfarkas Raze, akit Kevin Grevioux alakított az Underworld - A vérfarkasok lázadása c. filmben. A színész nem mellesleg a film forgatókönyvének társszerzője is volt. Kevin látszólag arra született, hogy horrorfilmben ijesztgesse a nézőket, valójában a Nemzeti Egészségügyi Intézetnél volt kutató asszisztens, mikrobiológiából diplomázott a Howard Egyetemen. Már doktorandusz volt, amikor rájött, hogy a filmezés mégiscsak jobban érdekli, és Los Angelesbe költözött.

AFP
AFP

3. Brian May

Brian May, az angol Queen együttes gitárosa, szövegírója és ritkán énekese. Ő írta a We Will Rock You és a Who Wants to Live Forever szövegét is. A '70-es években a londoni Imperial College csillagászat szakán szerzett diplomát. Már ő is doktorandusz volt, amikor úgy döntött, ad egy esélyt zenekarának, és egy időre felfüggeszti az egyetemet. Ez aztán kicsit elhúzódott, mivel a Queen gyorsan világhírű lett, May pedig a világ egyik legelismertebb zenésze, nem mellesleg időközben milliárdossá vált. Időközben azért foglalkozott kicsit asztrofizikával. Két tudományos szaklap, valamint a Bang! - Az Univerzum története című könyv társszerzője volt. 30 évvel azok után, hogy otthagyta a zenélés miatt az iskolát, 2007-ben doktorált.

AFP
AFP

4. Dolph Lundgren

A svéd származású színész már a '80-as években majdnem szupersztár volt, miután A büntetőben és A világ uraiban alakított akcióhőst. Az igazi áttörést a Rocky IV. című film hozta meg számára, amelyben Sylvester Stallone ellenfelét alakította. 160-as az IQ-ja. A középiskolát még Svédországban végezte, aztán Sydneyben szerzett vegyészmérnöki diplomát, később ösztöndíjasként bejutott a Massachusettsi Technológiai Intézetbe. Aztán rájött, hogy valamivel jobban megéri akcióhőst játszani, mint különféle kemikáliákkal kísérletezni. Öt nyelven beszél: franciául, svédül, németül, angolul, olaszul. A pentatlon-csapatban sportol és feketeöves karatés. Mindezek tükrében valószínűleg komoly kihívást jelentett számára a He-Man és Ivan Drago alakítása.

AFP
AFP

Okosak, szellemesek, szépek - Szupernők, átlagon felüli IQ-valhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120418-okosak-szellemesek-szepek-szupernok-atlagon-feluli-iqval.htmlNemcsak híresek, okosak is - Sztárok 140-es IQ feletthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111025-nemcsak-hiresek-okosak-is-sztarok-140es-iqval.htmlA szuperférfinak 60-as IQ-ja vanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110722-a-szuperferfinak-60as-iqja-van.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.