Gyilkosokat bálványozunk? - Hírességek, akiknek a kezéhez vér tapad

gyilkosság a nap cikke híresség Matthew Broderick baleset Laura Bush sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan irigykednek a prominens személyek fényűző életmódjára, de a siker és a vagyon nem mindig jár együtt a felhőtlen boldogsággal. Néhány híresség lelkén valaki(k)nek a halála szárad, s bár nem ítélték el őket gyilkosságért, a legnagyobb büntetés számukra mégis az egész életen át tartó bűntudat. A Life.hu most annak járt utána, hogy kik azok a sztárok, akik embert öltek.

1. Az egykori first lady - Laura Bush

A Gallup közvélemény-kutató intézet felmérése szerint Laura Bush egyike a világ legnépszerűbb asszonyainak, aki a diplomáciai utazások alatt rendkívül sokat tett a nők jogaiért, elszánt küzdelmet folytatott az AIDS és a malária ellen, és elkötelezetten támogatta az oktatásügyet. A volt elnökasszony jócselekedeteit azonban beárnyékolja a múlt sötét titka: 1963. november 6-án a 17 éves Laura Welch épp moziba készült egy másik fiatal lánnyal. Laura egy kereszteződésben figyelmen kívül hagyta a stoptáblát, és ott összeütközött az ugyancsak 17 éves Michael Douglasszel, aki az iskola sportcsillaga és egyben a lány barátja volt. A fiú meghalt, és a szörnyű tragédiáról Bushné sokáig képtelen volt beszélni. "Végig azért imádkoztam, hogy Michael életben maradjon, és könyörögtem Istenhez, de nem hallgatta meg a kérésemet. Nem mentem el a temetésére, kerültem a szüleivel való találkozást, és úgy érzem, soha nem fogok feloldozást nyerni a bűnöm alól" - írta Laura Bush az Egyenesen a szívemből című memoárjában.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. A kisfiús ábrázatú sztár - Matthew Broderick

1987-ben, az észak-írországi Enniskillen közelében a színész kedvesével, Jennifer Grey-jel autózott, amikor BMW- je máig megmagyarázhatatlan okból áttért a szembejövő sávba, és ott frontálisan ütközött egy másik autóval. A helyszínen a 63 éves édesanya és 30 éves lánya is életét vesztette. Matthew eszméletvesztés és sérülései miatt hetekre kórházba került, majd később elismerte bűnösségét. A bírósági tárgyalás során megállapították, hogy az amerikai színész és producer a baleset időpontjában nem fogyasztott alkoholt, ezért nem tartóztatták le, és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt mindössze 175 dollár pénzbüntetést ítéltek neki. Az elhunyt édesanya fia később rászánta magát a filmcsillaggal való találkozásra - hogy szembenézzen a tragédiával, és így emlékszik vissza a történtekre: "Az ítélet kihirdetésekor elmondhatatlanul dühös és csalódott voltam. Egyfolytában azon tépelődtem, hogy Broderick csak azért úszta meg ennyivel, mert híres, és vajon miért kapott olyan kevés büntetést, mintha elgázolt volna egy szarvasmarhát?"

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. A brit botrányhős - Sid Vicious

A gúnyos pillantásáról és durva modoráról ismert zenész a brit punkmozgalom ikonikus alakja, és a legendás Sex Pistols nevű zenekar egykori basszusgitárosa volt. A polgárpukkasztó stílusú Sid csak néhány évig élvezhette a csillogást, végül az énekes, Johnny Rotten tehetségtelensége miatt kipenderítette a bandából. A vadóc színpadi showman hírhedt volt nőügyeiről, és akkoriban egy drogfüggő prostituálttal élt együtt. 1978. október 12-én Vicious barátnőjével épp a New York-i Chelsea hotelben tartózkodott, majd a fürdőszobába ment, ahol a lányt - máig tisztázatlan okból - holtan találta. A zenészt letartóztatták, és vádat emeltek ellene gyilkosság miatt, majd később többször is megváltoztatta a vallomását: először azt mondta, hogy talán megszúrta Nancy-t, de nem akarta megölni, majd arra hivatkozott, hogy be volt lőve, és nem emlékszik semmire. Sid a bűncselekmény után öngyilkossággal próbálkozott, majd 1979 februárjában heroin-túladagolás végzett vele.

Northfoto
Northfoto

4. Az aranytorkú énekesnő - Brandy

Az r&b királynő az amerikai poptörténet egyik legsikeresebb előadója, aki pályafutása során számos díjat és elismerést kapott. Magasan szárnyaló karrierjét egy tragikus esemény törte derékba: 2006. december 30-án a díva Los Angeles egyik legveszélyesebb autóútján haladt. A forgalom hirtelen lelassult, az énekesnő azonban nem tudott megállni, és beleszaladt az előtte haladó Toyotába, amit egy 38 éves marokkói származású pincérnő vezetett. Brandy teljes mértékben elismerte a felelősségét, de mivel nem ivott és nem fogyasztott kábítószert, a bíróság nem vádolta bűncselekménnyel. A színésznő élete legpusztítóbb napjáról könnyes szemekkel nyilatkozott: "Ami velem történt, azt nem kívánom senkinek. A baleset után időszak ugyanolyan fájdalmas számomra, mint a tragédia. Az emberek megbélyegeztek, és gyilkosnak hívtak, de az a gyilkos, aki előre eltervezi a tettét, én pedig azon a napon nem úgy keltem fel, hogy valakinek a halálát akarom."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

5. A kettős személyiség - O. J. Simpson

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó gyilkossági pere O. J. Simpson nevéhez kapcsolódik. A világhírű amerikaifutball-játékost mindenki szerette és tisztelte, egészen 1994. június 12-ig. Az egykori sztár mindig is híres volt heves vérmérsékletéről, ezért talán az sem meglepő, hogy féltékenységi rohamában megölte feleségét, Nicole Brownt, és annak szeretőjét, Ronald Goldmant. Az ítélethirdetést a világ szinte minden televízióállomása élőben közvetítette, és bár számos egyértelmű bizonyítékot találtak Simpson bűnösségére, sztárügyvédjeinek köszönhetően mégis megúszta a börtönbüntetést. A tragédia jelentősen megváltoztatta a játékosról kialakult pozitív képet, hisz rajongói közül sokan megkérdőjelezték ártatlanságát. A meggyilkoltak családtagjai végül pert indítottak ellene, amit meg is nyertek, a kb. 12 millió dolláros kártérítés pedig O. J.-t anyagilag teljesen tönkre tette. Egy texasi magánnyomozó, William C. Dear azt állítja nemrég megjelent könyvében, hogy a valódi gyilkos Simpson legidősebb fia, és O. J. ártatlan, amit be tud bizonyítani.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

6. A zabolázatlan rocker - Keith Moon

A The Who nevű brit együttes tehetséges tagja valóságos fenegyerek: lenyűgöző dobtudása mellett hírhedt volt destruktív viselkedéséről, töménytelen mennyiségű alkoholfogyasztásáról és állandó színpadi botrányairól - több szállodában is felrobbantotta a WC-ket, és 1967-ben állítólag egy Cadillacet vezetett a hotel medencéjébe. 1970 januárjában Moon barátaival egy hatfieldi pubban múlatta az időt, amikor egy csoport bőrfejű támadt rá. A zenész igyekezett elmenekülni a helyszínről, ám azok körülvették a kocsiját, és amikor sofőrje megpróbálta kivédeni a támadást, Moon áthajtott Bolandon, aki belehalt sérüléseibe. A halottkém megállapította, hogy a sofőr halála véletlen baleset volt, és Moont bűncselekmény hiányában felmentették, ám az események hatására a dobos komoly depresszióba zuhant. Barátja elvesztése miatt soha nem heverte ki a bűntudatot, éjszakánként rémálmok gyötörték, és haláláig meg volt győződve arról, hogy neki nincs joga az élethez.

http://hu.wikipedia.org
http://hu.wikipedia.org

Csúnyák és híresek - 7 sztár, akire a saját anyja se ismerne ráhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120517-csunyak-es-hiresek-a-sztarvilag-legvisszataszitobb-celebjei.htmlBosszantó sztárok, akiket tényleg lehet utálni néhahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120406-6-sztar-akiket-tenyleg-lehet-utalni.htmlVudu-papnő, nyúlláb és szellemek - Sztárok, akik idegesítően babonásokhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120404-sztarok-akik-megorjitoen-babonasak.htmlKöztünk élő legendák - Sztárok, akik egyesek szerint még ma is élnekhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120402-sztarok-akik-egyesek-szerint-meg-ma-is-elnek.htmlNem adják fel! - Sztárok, akik súlyos betegséggel küzdenekhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120330-sztarok-akik-sulyos-betegseggel-kuzdenek.htmlKupidó nyila nem válogat - A legszebb szerelmi vallomások sztároktólhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120302-13-celeb-szerelmi-vallomasa-neha-a-sztarok-is-ugy.htmlBarátság válás után is - Így csinálják a sztárokhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120216-hires-celebek-akik-a-szakitas-utan-is-baratok-maradtak.htmlHíres sztárok, akik idén töltik be az 50-ethttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120127-sztarok-akik-2012ben-toltik-be-az-50et.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.