Zámbó Krisztián egy lépéssel közelebb jutott az X-Faktor-győzelemhez - Összefoglaló

X-Faktor csoport Keresztes Ildikó éneklés Zámbó Krisztián tánc tábor Malek Miklós válogató Geszti Péter RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába jutott tovább 130 versenyző a válogatókról, az X-Faktor táborában új kihívásokkal kellett szembenézniük: nemcsak ének-, de tánctudásukat is meg kellett mutatniuk a szigorú ítészeknek. A zsűri sokat karcosodott az első évad óta, ami szerencse, hiszen ebben az évadban minden eddiginél több kiválóság jelentkezett, így a válogató során a nagyon tehetséges emberektől is kénytelenek megválni, akikben mégsincs meg az a bizonyos "X".

A versenyzők nagy reményekkel és bőröndökkel érkeztek a Thália színházba, hogy ott töltsenek néhány fárasztó napot: három kihívásnak kellett megfelelniük. Aki nem tudott legalább olyan jól teljesíteni, mint az első megmutatkozásán, azt könyörtelenül hazaküldték a mentorok.

Az első megmérettetéshez öt-hat fős csoportokra osztották a versenyzőket. Egynapos felkészülést követően egy előre meghatározott dalt kellett csoportosan előadniuk. Az első csoportban a szégyenlős Meggyes Csaba és a Fóris-Ferenczi testvérek is ott voltak. Johanna igencsak megosztotta az ítészeket.

Ugyanazt a dalt több csoport is előadta, így a mentorok összevethették az előadók teljesítményét. Zámbó Krisztiánét nemcsak a többi versenyzőével, hanem apja hangi adottságaival is összehasonlították. Az adásban látottak alapján a férfinak sikerült talán kicsit kitörni a skatulyából, és lazán énekelnie. Krisztián mellett Oláh Gergő közmunkás, Jáger Kinga, a nigériai Ekanem Bálint Emota és Kovács László Stone is érdekes tudott maradni másodszorra is.

Szép számmal akadtak viszont olyanok is, akik csak elsőre voltak szerethetők. A huncut Csobot Adél ezúttal inkább magának énekelt a zsűri szerint, mintsem nekik, és pityeregve fogadta a kritikákat.

A Barna ikrek vagy a szövegét elfelejtő Bálint Katalin is rontott. A karaokés Kovács Erika pedig egy sorral hamarabb fejezte be a refrént - nem tudni, hogy véletlenül, vagy azért, hogy versenytársát nehéz helyzetbe hozza.

Harminc produkciót első körben kiszórtak a mentorok, és nemcsak egy csapatot szedtek szét, de a Fóris-Ferenczi testvérek közül is hazaküldtek egyet. A Kátai testvérek - énekesnőjük kivételével, akit egyéni versenyzőként továbbengedtek a mentorok - és Fóris-Ferenczi Johanna álma véget ért. Mások, mint például Johanna testvére vagy Zámbó Krisztián, továbbjutottak.

A hosszú és feszült első nap után a másodikon a versenyzők tánctudását is próbára tették: ugyanazt a koreográfiát kellett három óra alatt betanulniuk, négy koreográfus segítségével. Alaposan megizzadt az összes versenyző a fárasztó próbák alatt, páran még sírva is fakadtak.

A megpróbáltatások után a fáradt versenyzők annyit megtudtak ugyan, hogy botlábuk miatt még nem kell elveszíteniük a reményt, de százuk közül csak ötvenen juthattak tovább. Az X-Faktor holnapi adásában megtudhatjuk, milyen harmadik próba elé állították a továbbjutó versenyzőket, és kik azok, akik beköltözhetnek a Mentor házba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.