Mátraházai kiruccanás és romantikus vacsora - Programkörkép a hosszú hétvégére

kiállítás kirándulás programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyakunkon az újabb hosszú hétvége! Kirándulj, menj koncertre, vidd el vacsorázni a párodat vagy vegyél részt egy jó kis kolbászfesztiválon - a lényeg, hogy élményekkel feltöltődve és kipihenten várd a telet. Íme a Life.hu programtippjei.

1. Országos Étterem Hét

Közel száz nagyszerű étterem vesz részt a Étterem Héten, ahol 3300 forintért költhetsz el a pároddal vagy a családoddal egy háromfogásos, finom ebédet vagy vacsorát. Kóstold meg a japán konyha különlegességeit, ízleld meg a spanyolok ételkreációit, vagy válassz jó magyar ételeket. A pasid is imádni fogja ezt az ízletes meglepetést!

Helyszín: Budapest és vidék
Időpont: október 15-21.
Bővebb infó: http://www.etteremhet.hu/lang/hu/cities

Thinkstock
Thinkstock

2. Csabai kolbászfesztivál

Ha isteni illatokra és mennyei ízekre vágysz, legyen Békéscsaba az úti cél. A kolbászevés mellett csábító a Borvigadalom is, melynek keretein belül 30 pincészet és borászat mutatkozik be. Persze finom pálinkákból sem lesz hiány a többnapos eseményen.

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Időpont: október 19-22.
Bővebb infó: http://bekescsaba.varosom.hu/programok/gasztro/Csabai-Kolbaszfesztival.html

3. Daruünnep

A Hortobágyon a Daruünnep az ősz legérdekesebb eseménye. A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe. Ebben az időszakban tanúi lehetünk a több tízezer daru naponta ismétlődő vonulásának - alkonyatkor. A látogatók hozzáértők segítségével megfigyelhetik a táplálkozó madarakat is.

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park
Vezetett túrák: október 20-23.
Bővebb infó: http://www.hnp.hu/rendezveny1.php?txbId=29&txbSite=2&txbSite=2&txbDate=2012-10-20

4. Game on - Interaktív Videojáték Kiállítás

Íme egy igazán játékos program a hosszú hétvégére. Az izgalmas, interaktív kiránduláson a videojáték történetét ismerheted meg a kezdetektől napjainkig. Több mint 150 játék várja az érdeklődőket szekciókba rendezve. Ha ide látogatsz, még többet megtudhatsz a játékok tervezési folyamatairól és azokról az emberekről, akiknek a közönség a játékokat köszönheti.

Helyszín: VAM Design Center
Időpont: október 20.-január 8.
Bővebb infó: http://www.vamdesign.hu/

Thinkstock
Thinkstock

5. Kirándulj Mátraházára!

Mátraháza nem csak a síszezonban kiváló úti cél. Ősszel szemet gyönyörködtetőek az erdő és a táj, ezért érdemes betervezned egy kirándulást a következő napokra. Sétáljatok fel a Kékestetőre, nézzétek meg a Siroki várat, vagy túrázzatok egy nagyot Mátraháza ösvényein. Ha pedig még nem kóstoltad a mátrai borokat, akkor most itt az idő: a környéken számos csárdában fizethetsz be kóstolóra is.

6. Irány a mozi!

Ha inkább hagyományos programra vágysz, akkor marad a mozi. A Szesztolvajok című film nem egy hollywoodi kalandfilm, sokkal inkább egy okosan és hitelesen elkészített félig vígjáték, félig kalandfilm. A filmről bővebben a Life.hu is írt, a cikket itt olvashatod. Ha izgalmakra és akcióra vágysz, az Elrabolva 2-re válts jegyet. Ha pedig a legújabb, vicces és sztárokkal elkészített magyar mozira voksolsz, akkor a Magic Boys lesz nálad a nyerő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.