Kevesen kíváncsiak Pippa Middleton buliszervezési tanácsaira

parti Pippa Middleton híresség rendezvényszervezés könyv szórakozás Nagy-Britannia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába örvend kirobbanó népszerűségnek Pippa Middleton, hangos hírveréssel kiadott első könyve után nem nagyon kapkodnak az olvasók.  

A 29 esztendős Pippa - teljes nevén Philippa - Middleton Vilmos herceg sógornője, miután 30 éves nővére, Kate tavaly áprilisban feleségül ment a brit trón második számú várományosához.

Pippa - aki Kate tanúja volt a világraszóló és világszerte kétmilliárd tévénéző által figyelemmel kísért londoni menyegzőn - azóta saját jogán is a globális bulvársajtó egyik legünnepeltebb sztárja lett. Tökéletes alakja - amelyet az esküvőre készített, szakértők által diszkréten pikánsnak minősített ruhája keveset felfedve, ám annál többet sejtetve még ki is emelt - azóta is folyamatos témája a bulvárlapoknak, amelyeknek a hercegi sógornő szinte mindennapos szereplője.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Pippa Middleton megpróbálta irodalmi sikerekre váltani globális hírnevét: a múlt hónap végén került a boltokba első kötete, amely a Celebrate (Ünnepeljünk) címet viseli. Ebben a hercegi sógornő házibulik és egyéb társas összejövetelek szervezéséhez szolgál tanácsokkal több mint négyszáz oldalon keresztül.

A Daily Mail csütörtöki beszámolója szerint azonban lehetséges, hogy az ifjabb Middleton-lánynak újra kell gondolnia jövőjét az irodalom világában, legalábbis első könyvének fogadtatásából megítélhetően: a műből a kiadás utáni héten kétezer példánynál alig több kelt el, és a második hét sem hozott sokkal jobb értékesítési eredményt.

A lanyha érdeklődésre tekintettel az egyik internetes áruház máris féláron, 12 fontért (4300 forintért) kínálja a partiszervező útmutatót. A jelek szerint a kötetet gondozó Penguin kiadóvállalat is elszámolta magát, ugyanis 400 ezer font (több mint 140 millió forint) előleget fizetett ki a szerzőnek. A Daily Mail csütörtöki számításai szerint ennek alapján a cégnek egyelőre minden eladott köteten 81 font (csaknem 30 ezer forint) vesztesége keletkezett.

A könyvet a kritikusok is meglehetős fanyalgással fogadták. A lapokban olvasható értékelések visszatérő kifogása, hogy a könyvben sokszor mindenki által ismert, maguktól értetődő általánosságok sorjáznak partiszervezési tanácsként. Az egyik kritika példaként felidézte azt a megállapítást, amely szerint a pulyka mint nagytestű szárnyas kiválóan megfelel olyan társas összejövetelek főételeként, amelyeken sokan vesznek részt.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.