gyilkosság modell sportoló Oscar Pistorius tragédia Reeva Steenkamp sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába hunyt el tragikus körülmények közt Reeva Steenkamp dél-afrikai modell, az egyik helyi csatorna mégis műsorra tűzte azt az előre leforgatott valóságshow-t, amelynek ő az egyik főszereplője. A modell Valentin-napon halt meg, amikor barátja, Oscar Pistorius eddig tisztázatlan körülmények között többször meglőtte.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!




Forrás: AFP
Forrás: AFP



Dél-Afrika egyik legismertebb modelljének halálával kapcsolatosan eközben egyre borzalmasabb részletek derülnek ki. A sztárral párja, Oscar Pistorius olimpikon atléta végzett. Eleinte arról szóltak a hírek, hogy a férfi betörőnek nézte barátnőjét, aki a hajnali órákban akart bejutni a sportoló házába.

Később azonban kiderült, hogy a modell már Pistorius otthonában tartózkodott és vélhetően a mosdóban ült, amikor halálos lövéseket kapott. Ráadásul a helyszínelés során előkerült egy véres krikettütő is. Nem tudni, hogy az áldozat ezzel próbálta védeni az életét, vagy esetleg Pistorius az ütő segítségével törte-e rá a rémült nőre az ajtót. Az azonban biztos, hogy a férfi a halott és erősen vérző nőt a mosdóból levitte a nappaliba, majd hajnali négykor zavarodottan hívta fel barátját és azt mondta: "Megöltem őt, Isten meg fog büntetni". A rendőrök olyan nagy mennyiségű vérnyomot találtak a helyszínen, hogy még azt is vizsgálják, a modell volt-e az egyetlen, aki megsérült.

Egyre kevésbé valószínű, hogy Pistorius véletlenül követte el a gyilkosságot. Amikor megvádolták előre megfontolt szándékkal elkövetett emberöléssel, az olimpikon traumás sokkot kapott és összeomlott. Ha elítélik, akár 25 év börtön is várhat rá. Ezzel véget ér egy dél-afrikai álom, hiszen Pistorius az ország legnépszerűbb hőse volt, aki protézissel ért el komoly eredményeket az olimpián. Steenkamppal való kapcsolata is meseszerűen indult, ők voltak Dél-Afrika álompárja, így a történtek érthető módon sokkolták az országot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.