5 sztár, aki tűzben vesztette életét

halál híresség színész baleset tűz sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedvenc sztárjaink közül sokan vesztették életüket balesetekben. Voltak, akik karambolban, míg mások repülőgép-szerencsétlenségben hunytak el. A Life.hu most olyan hírességekre emlékezik, akik tűzben lelték halálukat.  

1. Gloria Dickson

A gyönyörű díva az 1930-40-es évek egyik legnépszerűbb filmszínésznője volt, de karrierje csúcsán szörnyű tragédia végzett vele. 1945 áprilisában egy rosszul eloltott cigaretta tüzet okozott hollywoodi otthonának földszintjén, amíg a sztár aludt az emeleten. Mire magához tért álmából, már nem volt számára menekvés. A tűzoltók Gloria Dicksont és kedvenc kutyáját az emeleti fürdőszobában találták meg összeégve, a híresség halálát füstmérgezés és fulladás okozta.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. Linda Darnell

A tévé- és mozifilmek 1940-50-es évekbeli sztárja szintén tűzben vesztette életét 1964-ben. Linda Darnell több kollégájával együtt a titkára házában gyakorolt egy filmszerepre. A tisztázatlan eredetű lángok az éjszaka közepén csaptak fel. A színésznő igazán hősiesen viselkedett, nem esett pánikba, hanem egyik barátjának kislányát mentette ki a lángok fogságából. A kisgyermek kisebb sérülésekkel megúszta a tragédiát, a sztár azonban nem: testének mintegy 90 százaléka megégett, és a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Teresa Graves

A fekete szépség volt az első színes bőrű színésznő, aki egy főműsoridőben vetített tévésorozatban szerepelt. A listánkra azonban mégsem páratlan karrierje miatt került fel, hanem szomorú halála miatt. Teresa Gravest ugyanis 2002 októberében otthonából a mentők összeégve szállították a kórházba, ahol belehalt sérüléseibe. A tűzoltók jelentése szerint a Los Angeles-i villában egy meghibásodott hősugárzó okozta a végzetes tüzet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

4. Royce Applegate

2003 első napja tragédiával kezdődött az Applegate család számára. A filmek és sorozatok sztárja, Royce Applegate ugyanis hollywoodi otthonában vesztette életét, füstmérgezésben. A villa oltásán dolgozó tűzoltók közül ketten is súlyosan megsérültek. A színész olyan, hazánkban is vetített filmben és sorozatban tűnt fel, mint a Dallas, a Twin Peaks vagy a JAG, becsületbeli ügyek.

Forrás: www.twinpeaksarchive.blogspot.hu
Forrás: www.twinpeaksarchive.blogspot.hu

5. Jack Cassidy

A kétszer is Emmy-díjra jelölt színész 1976 decemberében vesztette életét nyugat-hollywoodi otthonában. Jack Cassidy ittasan - a kórboncnok vérvizsgálata 12 ezrelékes véralkoholszintet állapított meg -, a kanapén dohányozva aludt el. Amikor a lángok magához térítették, menekülni akart, de a kijárathoz már nem jutott el, a tomboló tűz állta útját. Személyazonosságát csak a fogazata alapján és a Cassidy család tagjai által viselt gyűrűről tudták megállapítani.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.