Swing, flamenco, metrótúra - Tippek márciusra

tavasz színház koncert mozi kiállítás szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyakunkon a tavasz, jó esetben a madarak is csicseregnek, ezért semmi okod rá, hogy otthon maradj. Annál inkább, mert március bővelkedik jobbnál jobb programokban. Hallgass jazzt, nézz remek táncos előadást, vagy kóstolj finom falatokat és öblítsd le pálinkával vagy jófajta borokkal.

1. Budapesti Építészeti Filmnapok

Épületben laksz? Szoktál filmet nézni? Akkor neked is ott a helyed a Budapesti Építészeti Filmnapokon, amely idén ünnepli 5. születésnapját. A négynapos esemény az építészet, design és városfejlődés folyamatait mutatja be különböző filmek segítségével. Megnézheted a 20. század egyik legnagyobb hatású építésze, Oscar Niemeyer portréfilmjét, láthatsz alkotást a megapoliszok infrastruktúra-problémáiról, a kortárs építészet és várostervezés leghírhedtebb példáiról vagy Budapest jelenkori átalakulásáról. A vetítések mellett lesz építészeti VJ performansz, illetve egy metrótúrával összekötött filmbemutató is a 4-es metró egyik épülő állomásán.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Sanghaj

Mikor?
2013. február 28.-március 3.
Hol?
Budapest, Toldi mozi
Bővebb infó: http://kek.org.hu/filmnapok/

2. Kézműves Magyar Ízek Vására - Gasztropiac

Közel 120 magyar termelő friss hús, hal és zöldség standokkal kibővített árukínálatából vásárolhatsz, ha kilátogatsz március második hétvégéjén Budán a Millenárisra. A Kézműves Magyar Ízek Vásárának célja, hogy népszerűsítse a hazai termelőket és árucikkeiket a nagyközönség előtt. Ha megszomjaznál a nézelődés és vásárlás közben, kísérőként jó minőségű pálinkákat és finom borokat is kortyolgathatsz.

Forrás: www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu
Forrás: www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu

Mikor?
2013. március 8-10.
Hol?
Budapest, Millenáris, B épület
Bővebb infó: http://kezmuvesmagyarizekvasara.hu/

3. Flamenco Budapesten - A Carmen Cortés en Compania előadása

Lenyűgöző táncmozdulatok, fülbemászó spanyol dallamok gitáron - mindennek most te is részese lehetsz, ha kedveled a flamencót és rajongsz a spanyol kultúráért. Carmen Cortés - aki 1994-ben elnyerte hazája legrangosabb táncművészeti díját - a kortárs flamenco egyik kiemelkedő alakja, és márciusban a fővárosban kápráztatja el a közönséget. A művésznő előadásait kifinomult elegancia és tüzes virtuozitás jellemzi. Az előadáson Gerardo Núnez, Spanyolország vezető gitárművésze lesz a kísérője.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Mikor?
Március 22. péntek, 19:00
Hol?
Thália Színház, Budapest

4. Neoton Swing Show

Annak idején te is ott csápoltál az első sorban a Neoton Família koncertjein? Akkor március közepén irány a SYMA Csarnok, ahol a legendás zenekar énekesnője, Csepregi Éva olyan oldaláról mutatkozik be egy fergeteges showelemekkel tarkított koncert keretében, ahogy még soha nem hallhattad és láthattad! A popdíva teljesen új külsővel és zenei stílussal áll majd a közönség elé. "A jazz és a swing igazi kaland, kihívás és a szabadság számomra! Szeretnék mindenkit meghívni, hogy jöjjön és kalandozzon velem!" - nyilatkozta az énekesnő. Hallgasd meg te is a régi Neoton-slágereket swing és soul hangzásban, és bulizz egy nagyot. A show-n hallható lesz még Myrtill Micheller és Lukács Andrea is, valamint a Magyar Virtuózok Kamarazenekar játékát is élvezheted majd.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs

Mikor?
2013. március 16.
Hol?
SYMA Csarnok, Budapest

5. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Ha igazán színvonalas hangversenyekre, kiállításokra, színházi előadásokra vágysz, akkor böngéssz az év legnagyobb és egyben legjelentősebb kulturális rendezvénye, a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai között. A színes kulturális eseményeknek olyan helyszínek adnak otthont, mint a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház, az Opera, a Sportaréna vagy a Szent István-bazilika.

Forrás: www.btf.hu/btf2013
Forrás: www.btf.hu/btf2013

A 100 Tagú Cigányzenekar

Mikor?
2013. március 22.-április 7.
Bővebb infó: www.btf.hu/btf2013

Vidék:

1. Szegedi Toros Pálinkafesztivál

A Tiszta-parti város az év bármely időszakában remek kirándulóhely. Nincs ez másképp március első hétvégéjén sem, amikor a korábbi évek sikereire való tekintettel újra megrendezik a Szegedi Toros Pálinkafesztivált. Kóstolj hagyományos vidéki ízeket, öblítsd le őket finom pálinkákkal, és ha érdekel, ne hagyd ki az elmaradhatatlan böllérversenyt sem! A falatozás után sétáld le a kalóriákat egy belvárosi séta keretében vagy látogass ki a Tisza-partra.

Forrás: www.tiszaexpo.hu
Forrás: www.tiszaexpo.hu


Mikor?
2013. február 28.-március 3.
Hol?
Szeged, Széchenyi tér

2. IV. Gyulai Kolbász és Sódar Mustra

Immár negyedik alkalommal nyitja meg kapuit március 15-17-e között a Gyulai Kolbász és Sódarmustra. A három napig tartó fesztiválon ezúttal is a füstölt sonkáé, a szárazkolbászé és a többi hagyományos finomságé lesz a főszerep. A nemzetközi kolbász- és sonkaversenyen a Kárpát-medence legjobb termékei mérettetnek meg, a vásáron pedig te is beszerezheted a legízletesebb portékákat. A szórakoztató műsorokkal, kirakodóvásárral, gyermek játszóházzal, dumaszínházzal színesített eseményt a Nemzetek disznóvágása teszi még emlékezetesebbé.

Forrás: www.sodarmustra.hu
Forrás: www.sodarmustra.hu

Mikor?
2013. március 15-17.
Hol?
Gyula
Bővebb infó: www.sodarmustra.hu

3. Nemzetközi Bohém Ragtime és Jazz Fesztivál

Ha szereted az igényes jazzt, nem kell a tengerentúlra repülnöd, hogy élőben élvezd a fülbemászó dallamokat. A műfaj kiemelkedő képviselői ugyanis Kecskemétre látogatnak március 22-én, hogy három napon keresztül szórakoztassák az érdeklődő publikumot. A rangos fesztiválon a japán, kanadai, német, svájci, amerikai muzsikusok mellett a hazai jazz jeles egyéniségei is bemutatkoznak.

Mikor?
2013. március 22-24.
Hol?
Kecskemét, Kulturális és Konferencia Központ
Bővebb infó: http://www.bohemragtime.com/

Mindent szabad: titkos partik Londonbanhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130115-buli-szorakozas-utazas-ahol-mindent-szabad-titkos-partik.htmlPikáns ízek, forró kortyok - budapesti teaházmustrahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101109-pikans-izek-forro-kortyok-budapesti-teahazmustra.htmlKávézz szellemekkel! - Budapest 6 legpatinásabb kávéháza mahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110923-szorakozas-program-kavezz-szellemekkel-budapest-6-legpatinasabb-kavehaza-ma.html5 csábító hely forrócsokizáshoz Budapestenhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110109-forrocsokimamor-budapesten.html5 trendi hely, ahol a boré a főszerep - Borbárok Budapestenhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20120119-5-trendi-hely-ahol-a-bore-a-foszerep-borbarok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.