Vurstli, virsli, pálinka - Programok májusra

koncert kiállítás szórakozás program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, akinek a májusról az érettségi jut eszébe, másoknak a vizsgaidőszak, de akadnak olyanok is, akik mindezen már túl vannak, és a hétköznapokat szeretnék feldobni egy kis kikapcsolódással. Feltöltődni muszáj, a Life.hu most azt is elárulja, hogy hová érdemes elmenned, ha egy kis lazításra vágysz.  

1. Vurstli Fesztivál

Itt a világ közepe, ha nem hiszed, irány a Budapesti Vidámpark májusi programsorozata, ahol május első napjától öt napon keresztül várják színes vásári kavalkáddal, vurstlihangulattal a kicsiket és nagyokat egyaránt. Négy napon át mutatványosok, csepűrágók szórakoztatják a nagyérdeműt, miközben jobbnál jobb falatokat majszolhat a család a majálison.

Forrás: Vidámpark
Forrás: Vidámpark

Mikor?
2013. május 1-5.
Hol?
Budapest, Vidámpark
Bővebb infó: www.vidampark.hu/2009/hun/fesztival_vidamsagvasar.php

2. Eros Ramazzotti koncert

Fülbemászó dallamokra és óriási bulira számíthatsz Eros Ramazzotti idei koncertjén Budapesten. A nagyszabású turnén az új "NOI" című albumot mutatja be a sztár, amely világszerte november 13-án fog megjelenni. Az Olaszország egyik legjelentősebb művészeként is számon tartott énekes sikeréről árulkodik, hogy 30 éves pályafutása alatt mintegy 55 millió lemezt adott el világszerte.

http://www.youtube.com/embed/UojBaKX5Vz4

Mikor?
2013. május 8.
Hol?
Budapest, Papp László Sportaréna

3. Analóg - 21 magyar fotográfus a XXI. századból

Ha érdekel a fotózás, és kíváncsi vagy 21 kiváló magyar fotográfus munkájára, akkor július 7-ig ne hagyd ki a programjaid közül ezt a különleges gyűjteményt, amely sommás lenyomata az elmúlt évszázad második felének magyar fotográfiájának és Magyarországnak is. A kollekcióban tálalható képek keletkezési dátuma a múlt század második felére esik és analóg képalkotó technológiával készültek. A gyűjtemény célja az volt, hogy a bemutatott fotográfiákon keresztül megőrizzen egy eltűnőben lévő képalkotó technikát és az ahhoz szervesen kapcsolódó filozófiát.

Fotó: Benkő Imre (http://kcsphotocollection.com)
Fotó: Benkő Imre (http://kcsphotocollection.com)

Mikor?
2013. május 9.-július 7.
Hol?
Budapest, KOGART Ház, Andrássy út 112.
Bővebb infó: http://kogart.hu/kogart/nextexhibition_content.jsp?id=84

4. 3. Street Food Show

Nem kell a nyakadba venni a fővárost, kóstolj mindent egy helyen, ha ki vagy éhezve a minőségi utcai ételekre: május 10-e és 12-e között újra együtt lesznek a legmenőbb gasztrohelyek a Hold utcai piacon. Ne sajnáld az időt az ücsörgésre, itt rohanni ugyanis tilos: a még meg sem nyitott helyek debütálása és a régi kedvencek mellett a főzőszínpadon például olyan bloggerek és írók kedveskednek majd a közönségnek, mint Cserna-Szabó András, Bacher Iván vagy Nyáry Krisztián.

Mikor?
2013. május 10-12.
Hol?
Budapest, Hold utcai Vásárcsarnok
Bővebb infó: http://www.diningguide.hu/foodshow2013

5. 2. Artmozik Éjszakája

Egy karszalag, pár pohár ébren tartó kávé, és máris belevághatsz a maratoni filmnézésbe Budapesten, a Művész, Puskin és a Toldi artmozikban május utolsó hétvégéjén. Premier előtt álló alkotások, régi filmek várnak ezen az éjszakán egyedi hangulattal az idei év és az elmúlt hetek filmkínálatából válogatva.

Mikor?
2013. május 24-25.
Hol?
Budapest
Bővebb infó: http://artmozi.hu/

6. Pálinkafesztivál Budapesten

Május 16-a és 19-e között ismét a belvárosban, az Erzsébet téren nyitja meg kapuit a tavaszi, gasztronómiai rendezvény, közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és az Év pálinkájával. Idén a meggyé lesz a főszerep. A csonthéjas gyümölcs igazi hungarikumnak számít, amelynek jó néhány változatát csak Magyarországon nemesítették, így a fürtöst- és a cigánymeggyet. A fajtákból készült egyedi párlatokat te is megkóstolhatod, ha kilátogatsz az Erzsébet tér parkjába.

Mikor?
2013. május 16-19.
Hol?
Budapest, V. kerület, Erzsébet tér
Bővebb infó: http://www.budapestipalinkafesztival.hu/

7. 17. Múzeumok Majálisa

A Múzeumi Világnap alkalmából immár 17. alkalommal rendezik meg a kétnapos, ingyenes múzeumünnepet a Múzeumkertben, ahol több mint 100 múzeum és számos vendégintézmény mutatkozik be. A két nap alatt mintegy 13 produkció látható majd, a csemetéket pedig a kertben kialakított Lovagi Tornapálya várja. Érdemes lesz betérni a múzeum épületébe is, ahol szakmai, zenés és irodalmi programokkal, valamint különleges tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mikor?
2013. május 19-20.
Hol?
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, Múzeumkert
Bővebb infó: http://www.museum.hu/e/Muzeumok_Majalisa_2013/

8. Délszaki kalandok. Magyar írók Itália-élménye 1890-1950

Olaszországról sokan sokféleképpen írtak már, a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítása azonban most nem egy konkrét városra fókuszál, hanem Fiumétől Szicíliáig igyekszik bemutatni az olasz kultúrát a különféle művészeti és irodalmi alkotásokon keresztül egy-egy jellegzetes történet, figura, helyszín és hangulat felvillantásával. A tipikus itáliai helyszíneket - mint pl. a piazza vagy a sikátor - megelevenítő díszletek között sétálva a látogató előtt sorra tárulnak fel azok a tartalmak, amelyek az Olaszország iránti rajongást táplálták.

Mikor?
2013. május 8-október31.
Hol?
Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum
Bővebb infó: http://pim.hu/object.4043941f-a3ec-457b-940f-7059a2a136fc.ivy

Vidék:

1. Borzsongás Fesztivál

Májusi illatok, tavaszi zsongás Villányban és több településen, ahol számos borudvarba várják a finom nedű szerelmeseit. Lesz táncház, grillterasz, exkluzív ételkülönlegességek, kézműves mesterségek, tánctábor változatos stílusokban. A programot a Stílusos Vidéki Éttermiségiek színesítik, akik ezúttal Villányban gyűlnek össze, hogy megmutassák, Budapesten kívül is remek éttermek várják a vendégeket. A gasztromozgalom missziója, hogy az éttermek minél szélesebb körben ismertessék meg magukat és főztjüket Magyarország közönségével. Az esemény talán legnagyobb ajándéka, hogy a résztvevők elmondhatják magukról: együltő helyükben végigkóstolták az országot.

Mikor?
2013. május 3-5.
Hol?
Villány
Bővebb infó: http://www.borzsongas.hu/

2. 7. Pannónia Fesztivál

Hat színpadon mintegy 150 fellépőre számíthatsz, ha idén összeszeded a muzsikakedvelő barátaidat és ellátogatsz Szántódpusztára, ahol újra felpezsdül az élet. Az első napot olyan együttesek nyitják, mint pl. a tavaly megújult Tankcsapda, Magashegyi Underground, a Prosectura vagy a Bëlga. A Nagyszínpadon fellép majd a Subscribe, az Alvin és a Mókusok, a PASO, az Intim Torna Illegál, a Punnany Massif, a Vad Fruttik vagy a Brains, de külföldi sztárokban se lesz hiány: vendég lesz többek között a Rudimental, a Foreign Beggars vagy Dub Pistols is.

http://www.youtube.com/embed/SY4_HO1pNyA


Mikor?
2013. május 16-19.
Hol?
Szántód (Szántódpuszta)
Bővebb infó: http://www.pannoniafesztival.hu/

3. Zsolnay Fesztivál

Pécset nemcsak a hangulata miatt szeretjük, de az ott lévő fesztiválok miatt is érdemes évről évre felkeresni a dél-magyarországi várost. Annál is inkább mert idén a Zsolnay Fesztivál keretében vendég lesz többek között a Nouvelle Vague és a Caravan Palace is. A színes kulturális eseményen a koncertek mellett számos gyerekprogram, színház, irodalom, különleges performanszok, közösségi programok várják az érdeklődőket.

Mikor?
2013. május 16-20.
Hol?
Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed
Bővebb infó: http://www.iranypecs.hu/

A világ legrosszabb keresztnevehttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130430-mozi-film-szorakozas-a-vilag-legrosszabb-keresztneve.html5 magyar film a |40-es évekből, amit látnod kellhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130429-mozi-program-szorakozas-5-magyar-film-a-40es-evekbol.htmlA televízió legnagyobb nőcsábászaihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130425-a-televizio-legnagyobb-nocsabaszai-david-duchovny-charlie-sheen-matt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.