fesztivál kiállítás szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Irodalmi alkotások ihlette Salvador Dalí kiállítás, 50 nyelven beszélő Lecsófesztivál és Karibi buli a búcsúzó Vidámparkban - ezeket ajánlja neked a Life.hu a nyár utolsó szombatjára.

1. Dalí kiállítás Várpalotán

A festészet szerelmeseinek érdemes figyelemmel kísérniük a Thury-vár kiállításait; a tavalyi Vasarely tárlat után, Picasso és Chagall előtt most Salvador Dalín a sor. A New York-i gyűjteményből kölcsönzött 24 grafikát és rézkarcot bemutató tárlaton megnézhetjük a híres Don Quijote képet és irodalmi művekhez készített illusztrációit. A szürrealizmus nagymesterét rajzolásra ihlette többek között Dante Isteni színjátéka és Lewis Carrol Alice Csodaországban című meséje is. A kackiás bajuszú katalán-spanyol művész alkotásai már csak egy hétig láthatók Várpalotán.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Mikor?
2013. augusztus 31., szombat
A kiállítás szeptember 8-ig tart.
Hol?
Várpalota
Bővebb infó: http://thuryvar.hu/event/127/salvador-dali-kiallitas

2. Minden, amit a lecsóról tudni szeretnél!

Igazi múltidéző vigasságra váltasz jegyet, ha szombati programként az ingyenes IV. Gyömrői Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivált választod. A gyerekeket vásári komédiások, óriásbábosok várják, a nagyobbak pedig a Parasztolimpián kóstolhatnak bele a régi szántóvetők életébe. Lesz asszonytolás talicskán, farönkhasogatás, gumicsizmahajítás és csirkefogás. Mindeközben ötvenféle lecsó illata száll majd a levegőben. A szakik ugyanis a tejfölös, borsos és padlizsános lecsótól az ananászos és cukkinis szecskalecsóig az egytálétel sokféle variációját tárják majd a zsűri és az éhes vendégsereg elé.

Forrás: Origo/Táfelspicc
Forrás: Origo/Táfelspicc

Mikor?
2013. augusztus 31., szombat
Hol?
Gyömrő
Bővebb infó: http://www.programturizmus.hu/tdestination-gyomroi-lecsofozo-es-hagyomanyorzo-fesztival.html

3. Éjszakai beachparty a Vidámparkban!

Most szombaton lesz a tematikus vidámparki bulisorozat utolsó felvonása. A nyárzáró karibi éjszakán napszemüvegek, bikini és hawaii felsők, egyszóval koktélos beachpartyk hangulata lengi majd be a Vidámparkot. Ha eddig kimaradt az életedből, itt a remek alkalom, hogy kipróbáld Európa leghosszabb favázas hullámvasútját, vagy a kontinens legrégebbi lovas körhintáját, hiszen szeptember végén 175 év után végleg bezár a vidám bazár.

Fotó: Nagy Attila - Origo
Fotó: Nagy Attila - Origo

Mikor?
2013. augusztus 31., szombat, 20.00
Hol?
Budapest
Bővebb infó: http://www.vidampark.hu/2009/hun/

Kocsmatárlatok - Kiállítás nedűvelhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130723-szorakozas-program-szabadido-kocsmatarlatok-hol-lehet-egy-pohar.html24 óra Párizsban? - Ezt nézd meg!http://www.life.hu/szorakozz/programok/20130718-szorakozas-program-utazas-24-ora-parizsban-ezt-feltetlenul-nezd.html5 titkos hely Rómában, amit fedezz felhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130716-szorakozas-program-szabadido-5-titkos-hely-romaban-ahol-nem.htmlTanulj játszva! - 5 menő múzeum a nagyvilágbólhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130714-szorakozas-program-szabadido-termeszettudomanyos-muzeumok-a-nagyvilagbol-ahol-jatszva.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.