Károly herceg nem szívesen trónolna

2013.10.25. 14:29

A walesi herceg bár az első helyen áll a brit trónöröklési sorrendben édesanyja, II. Erzsébet után, fél elfoglalni a trónt - derül ki egy friss interjúból.

Úgy tűnik, Károly nincs túlságosan elragadtatva az ötletért, hogy édesanyja, a brit királynő után kövesse őt a trónon. El akarja kerülni a pozícióval járó, gyakran "örömtelen" kötelességeket - mondta a Time magazinnak egy interjúban.

Forrás: Origo

A The Forgotten Prince, vagyis Elfelejtett Herceg című cikk Catherine Mayer tollából származik, aki a kis György keresztelője után beszélgetett a walesi herceggel. Károly azt mondta: a királyi titulus helyett inkább a jövőben is szeretne többet jótékonykodni és a környezetvédelemre koncentrálni. Vagyis azért küzdeni, hogy Nagy-Britannia jobb helyen legyen. Az uralkodó szerep számára olyan, mint a börtön egy formája - tette hozzá. Úgy fogalmazott: "évek óta az a rendkívüli érzés hajt, hogy szebbé tegyem a dolgokat." Unokája, a leendő trónörökös érkezése pedig csak tovább motiválja ebben.

Tündéri fotók Katalin és Vilmos kisfiának keresztelőjérőlhttp://www.life.hu/life/galeria/20131024-megkereszteltek-gyorgy-brit-herceget-vilmos-herceg-eskatalin-hercegne-fiat-a.html Megkeresztelték György herceget - Íme az első fotóhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131023-megkereszteltek-vilmos-herceg-es-kate-middleton-fiat-gyorgy-brit-herceget.html Így fürdeti Katalin és Vilmos a kis Györgyöt - fotóhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131022-alison-jackson-muvesz-hasonmasokkal-kepzelte-el-milyen-az-esti-furdetes.html Megvan Katalin hercegnő lapos hasának titkahttp://www.life.hu/szepulj/20131021-kiderult-mi-a-titka-katalin-hercegno-szules-utani-lapos-hasanak.html Pazar házavatóra készül Katalin hercegnőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131014-katalin-hercegno-jotekonysagi-galaestre-keszul-legujabb-otthonaban-a-kensingtonpalotaban.html
II. Erzsébet brit királynőKároly walesi hercegGyörgy hercegbrit királyi családTime (magazin)trónjótékonykodásinterjúfélelem