a nap cikke Jazz Márton-nap kiállítás sütőtök Programajanlo Alan Ginsberg Feldmár András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégén stílusos menü természetesen a libasült újborral, de programok terén azért mutatunk mást is!

BUDAPEST
November 5-10.
A világ a kortársak szemével

Már tart, de a hétvégén is érdemes ellátogatni a 10. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál vetítéseire, mert a legfrissebb kreatív kortárs dokumentumfilmek legjobbjait hozták el, mellette pedig a hazai dokumentumfilm-termésből is jócskán válogatnak. Összesen 62 filmet nézhetsz meg 25 országból, hogy képet kapj a világról, amelyben élünk, a kortársaink szemén keresztül.

BUDAPEST
November 8-10.
Nyeljen el a bálna!

Két év csúszás után 3 napos nyitóprogrammal adják át a közönségnek a IX. kerületi Duna-part legérdekesebb épületét, a Bálnát (régebben: CET). A rengeteg ingyenes koncert mellett érdekesnek ígérkezik a Budapest Makett, ahol szó szerint kitapintható lesz, hogyan változott és változik fővárosunk.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

SZEGED
November 8-9.
Ősbemutató

Magyarországon először a Szegedi Jazz Napokon láthatjátok a Aziz Sahmaoui és a University Of Gnawa formációt, amely jelenleg a world-jazz egyik legnagyobb sztárja és legkeresettebb koncertzenekara. Csak értük is érdemes lenne Szegedre látogatni, de a többi fellépő is zenei csemegét ígér, a program a legnevesebb hazai fellépők mellett az USA-tól Dakarig kínál nemzetközi kitekintést.

BUDAPEST
November 9.
Beatnemzedék a Ludwig Múzeumban

Az Allen Ginsberg munkássága és személyisége köré épített virtuális, multimédiás kiállítás betekintést nyújt a beatnemzedék legendás történetébe. A kiállítás anyagát performansz-felvételek, filmek (köztük olyan klasszikusok, mint a Pull My Daisy), szövegek, fényképek, riportok, kézirat-reprodukciók és eddig még nem publikált dokumentumok alkotják. A megnyitó napján a kiállítás kurátora, Jean-Jacques Lebel tart tárlatvezetést.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

BUDAPEST
November 9-10.
Távol van-e a Távol-Kelet?

Az ázsiai-magyar kulturális fesztiválon a Fülöp-szigetek, Indonézia, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld és Vietnam hagyományos kultúrája mutatkozik be a magyar hagyományok mellett. A fesztiválon a látogatók nemcsak megismerhetik a különböző országok kultúráját, hanem játékos, kreatív formában fedezhetik fel a hasonlóságokat, a különbségeket, mindazt, ami az országhatároktól független érték.

PÉCS
November 10.
Még mindig tök

Másodszor rendezik meg a Pécsi Sütőtök Fesztivált a Zsolnay Kulturális negyedben. Érkezz ebédidőben, hogy megkóstolhasd a Márton-naphoz kapcsolódó menüt: a sütőtököt, libát, újbort. A programok egész nap tartanak, lesz táncház, koncert, népi játékok, népzene, néptánc, vásár, kézműveskedés, tökfaragás, bábelőadás és lampionos felvonulás.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

EGER
November 10-11.
Hosszabbítsuk meg a hétvégét!

Vasárnapra és hétfőre kínál kulináris élvezeteket a Kemencés Libanapok, amelynek keretében illatos frissen sült libapecsenyét és libás ételeket kóstolgathattunk. A Márton-napi fogásokat leöblíthetjük újborral vagy forralt borral, desszertnek pedig finom őszi sütemények közül válogathatunk.

+ 1
Előzetes a jövő hétre:
BUDAPEST
November 12-14.
A Kanadában élő, népszerű pszichológus, Feldmár András Életunalom, élettér, életkedv címmel tart háromnapos előadás-sorozatot a SYMA Rendezvényközpontban. Ha van időd, érdemes meghallgatni őt, mert szeretetteljes látásmódot és életigenlést tanulhatsz tőle, ráadásul az előadások második felében te is kérdezhetsz tőle arról, ami téged nyomaszt.

10 magyar film a |90-es évekből, amit látnod kellhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130927-mozi-szorakozas-10-magyar-film-a-90as-evekbol-amit.htmlÍgy szörföznek a kutyák - fotóhttp://www.life.hu/szorakozz/20130930-kutyaknak-rendeztek-szorfversenyt-kaliforniaban-fotoval.htmlLady Diana utolsó szerelmehttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130918-mozi-film-szorakozas-lady-diana-utolso-szerelme.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.