advent Pécs fesztivál Debrecen kézművesség Budapest önvédelem kulturális fesztivál programajánló Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lelkednek az ezoterikus karácsonyi fesztivál vagy éppen a Hattyúk tava,a  testednek pedig az önvédelmi képzés és a finom sajtok és újborok jelenthetnek megújulást. Fedezd fel a rád váró élményeket országos kulturális programajánlónk segítségével!

BUDAPEST
November 29-től
Kulturális kavalkád a kertben

Kíváncsi vagy arra, más országokban hogyan ünneplik a karácsonyt? Ha igen, akkor november 29. és január 2. között feltétlenül látogass el a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébe. 35 napon keresztül 35 különböző ország mutatja be tradicionális ételeit, italait és különleges szokásait. A bemutatkozó országok között lesz Chile, Finnország, Franciaország és Brazília is. Az ünnepi hangulatról a karácsonyi fényjáték és különleges fellépők gondoskodnak.

Forrás: Thinkstock

DEBRECEN
N
ovember 29.-december 1.
KreDenc Alkotói Piac és Advent

A sajátkezű alkotások hozzátartoznak az ünnepi készülődéshez. Dísz vagy egyedi ajándék - mindig jó érzés, ha mi magunk készíthetünk valamit. Debrecenben minden évben megtalálod a KreDenc Alkotói Piacot, hogy kiélhesd a kreativitásodat. Ez alkalommal gyöngyfigurát és hűtőmágnest készíthetsz, ellesheted a foltvarrás rejtelmeit és a nemeztechnikával is megismerkedhetsz. Ha kedvet kaptál a kreatív munkához, látogass el ezen a hétvégén a debreceni Malomparkba.

SZEGED
November 29.
Újulj meg a Csík zenekarral!

A Csík zenekar 25 éve szórakoztatja a közönséget, sikerük titka, hogy egyaránt képesek a hagyományos és a modern zenei ízlés kiszolgálására, vagyis a megőrzésre és a megújulásra. Ezen a hétvégén a zenekar a szegedi közönség elvarázsolására készül. Vendégfellépő: Dresch Mihály és Ferenczi György, a rendezvényt pedig vérbeli magyaros táncház zárja.

Csík zenekar Fotó: Mudra László - Origo

BUDAPEST
November 29.-ecember 1,
Bor és sajt a múzeumban

Fenséges borok és finom sajtok, kell ennél több? Ha szeretnéd megismerni a hazai termelők különlegességeit, akkor látogass el ezen a hétvégén a tizedik Újbor- és Sajtfesztiválra. A Városligeti Vajdahunyadvár Magyar Mezőgazdasági Múzeumában nemcsak a szemezni lehet a kézműves termékekkel, de ha szeretnéd, meg is kóstolhatod a hazai remekműveket. Személyes találkozás a termelőkkel, szakmai tájékoztató és sok más érdekesség egy helyen.

PÉCS
November 30.
Önvédelmi leckék, nekünk!

Az egykor békés városban egyre több nőt ért bántalmazás az utcákon, ezért Pécs vezetősége úgy döntött, ideje tenni ellene valamit: ingyenes önvédelmi képzést szervezett nőknek és lányoknak. Az Apáczai Nevelési Központ színháztermében praktikus elméleti és gyakorlati segítséget kaphattok, így megelőzhetitek, kivédhetitek az esetleges támadásokat. A program ingyenes, a szervezők javasolják a sportos öltözéket.

BUDAPEST
November 30.
Hangok versenye
Az X-Faktor egykori versenyzője, Janicsák Veca szeptember 13-án jelentette meg új albumát és most a közönség előtt is bemutatja slágereit - régieket és újakat egyaránt. November 30-án a RaM Colosseumban jellegzetesen „vecás” koncertet ad rajongóinak, az este folyamán ugyanis 20 fős szimfonikus zenekarral kel versenyre az erős hangú énekesnő.

Janicsák Veca Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

BUDAPEST
December 1.
Figyelj a belső hangodra!
Idén 17. alkalommal rendezi meg a Természetgyógyász Magazin az Ezoterikus Karácsonyi Fesztivált. A Villányi úti Konferencia Központban találkozhattok a hazai ezoterikus élet ismert szereplőivel, többek között a mi sztárszerzőnkkel, Müller Péterrel is. De az előadók között ott lesz Soma Mamagésa is, aki „Mit jelent a 21. században nőnek lenni?” címmel tart előadást.

SZEGED
December 1.
Fenséges élmény: a kijevi balett
A Kijev City Balett idén 50. alkalommal lép fel Közép-Európában, s ezen a hétvégén Szegeden bizonyítják elképesztő tehetségüket. Egy igazi klasszikust, a Hattyúk tavát állítják színpadra. A több mint 40 táncos a legkiválóbb orosz és ukrán mesterektől tanulta a mesterfogásokat, és ez már önmagában fémjelzi, hogy klasszikus, minőségi, csodálatos balettelőadásra számíthatsz.

A nyolcvanas évek hasonlítanak de Sade világárahttp://www.life.hu/szorakozz/20131126-szinhazkritika-de-sade-marki-justine-cimu-darabjanak-trafo-szinhazban-bemutatott-feldolgozasarol.html7 érv, miért nézd meg újra a Casablancát!http://www.life.hu/szorakozz/20131125-a-casablanca-cimu-film-premierjenek-71-evfordulojan-7-evet-sorolunk-fel-amellett-miert-erdemes.htmlEgy gyilkosság befejezetlen történetehttp://www.life.hu/szorakozz/20131121-a-kennedy-gyilkossag-otvenedik-evfordulojara-emlekezunk-archiv-felvetelekkel-es-a-merenylet.htmlGyőzni mindenki szeret!http://www.life.hu/szorakozz/20131127-a-masodik-tarsasjatek-olimpiarol-szolo-beharangozoban-megszolaltattuk-a-zenesz-pierrot-t-aki.htmlAz éhezők viadala II - emelték a tétethttp://www.life.hu/szorakozz/20131121-az-ehezok-viadala-futotuz-kritika-es-extrem-valosagshow-kat-abrazolo-filmek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.