Horgas Eszter Bethlen Gábor Nemzeti Múzeum ásvány gospel operatőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha úgy ismernéd meg a múltat, mintha benne élnél, vagy ahogy egy hazánkba látogató, világhírű operatőr látja, esetleg elszállnál a muzsika szárnyain, olvasd el hétvégi ajánlatunkat!
Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum

A megelevenedő aranykor - Bethlen

BUDAPEST
December 13.

Szöges trónon ült? Aranykort teremtett? Ki volt valójában Bethlen Gábor? Lehet-e a legendás uralkodó 400 évvel trónra lépése után is izgalmasan megosztó ember? Keresd a válasz(oka)t a Magyar Nemzeti Múzeum új kiállításán! Korabeli műtárgyak, gúnyiratok, magánlevelek, egy kortárs Bethlen-ábrázolás, sőt Instagram-installáció segítségével kutathatod Bethlen ellentmondásos személyiségét és uralkodói erényeit-hibáit. A kiállítás kiemelt kísérőprogramja: élő interpretáció, ahol megelevenedik a múlt: a tárlatvezetők mellett megelevenedett történelmi személyek válnak kalauzzá, és a múlt tárgyainak segítségével bepillantást engednek a 17. századi magyar történelem fordulatokkal teli világába. A legközelebbi időpont: 2013. december 13. péntek 16 óra, a következő pedig ugyancsak péntek, december 27-e. A programon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, itt jelentkezhetsz: kozonsegkapcsolat.mnm@gmail.com vagy 06-1-327-77-73. A csoportok létszáma maximum 30 fő lehet, ezért jelezd mielőbb, ha részt szeretnél venni az izgalmas tárlatvezetésen! A kiállítás 2014. február 2-ig látogatható.

Forrás: AFP

Találkozás a világhírű operatőrrel

BUDAPEST
December 14.

2013. december 12-16. között rendezik meg a X. Aranyszem Operatőr Fesztivált, melynek díszvendégeként Budapestre látogat Az utolsó tangó Párizsban, Az utolsó császár és az Apokalipszis most operatőre, a háromszoros Oscar-díjas Vittorio Storaro, akivel december 14-én, szombaton 10-14 óra között az Uránia Nemzeti Filmszínházban a hazai közönség is találkozhat. Az ingyenes eseményre a hsc@hscmot.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Gospel Debrecenben...

DEBRECEN
December 14.

Ezen a hétvégén az ország két pontján is felcsendülnek gospeldallamok. Szombaton Debrecenben egy amerikai csapat teremti meg az ünnepi hangulatot. A Virginia State Gospel Chorale az America’s Got Talent című tehetségkutatóban tűnt fel és egészen a döntőig menetelt. Ennek köszönhetően nemcsak az USA-ban, de világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kórus. A 35 fős énekkar karácsonyi körútja során hazánkban csak Debrecenben lép fel a Kölcsey Központban.

Forrás: www.kolcseykozpont.hu


… és Pécsett

PÉCS
December 13.

Nagy-Britannia első számú gospelkórusa, a London Community Gospel Choir pénteken Pécsre, a Kodály Konferencia és Koncertközpontba látogat. A csoport 1982-ben alakult meg, és a sokszínű zenei stílusoknak hála azóta is népszerűek szerte Európában.

Forrás: MTI/Kallos Bea


Horgas Eszter: Francia szerelem

GÖDÖLLŐ
December 15.

Büszkeségünk, a világhírű fuvolaművész, Horgas Eszter ezúttal nem egyedül szeretné meghódítani a közönség szívét. A Talamba Ütőegyüttessel közösen hívták életre az izgalmas hangversenyt, melyet vasárnap Gödöllőn láthattok. A lemezbemutató koncert a szervezők állítása szerint tüzes lesz, szenvedélyes, szerelmes és csábító dallamok csendülnek majd fel - garantáltan elvarázsolva benneteket.


Segítsünk a gazdátlan kutyusokon!

BUDAPEST
December 15.

A különleges adománygyűjtő vásár három részből áll: tárgyi felajánlásokat tehetünk a menhely részére új vagy akár használt holmijainkból, a zsibvásáron saját magunk által megszabott áron vásárolhatjuk meg a Zöld Zebra Egyesült saját márkás termékeit. Mindezeknek a legfőbb célja, hogy segítsük a menhelyen élő állatokat, próbáljunk jobb körülményeket teremteni számukra. A szervezők fellépőkkel, arcfestéssel, süteményosztással várják a segíteni vágyókat.


Ásvány- és Ékszerbörze

BUDAPEST
December 13-15.

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Lurdy-házban az ásványbörzét, ahol megismerkedhetsz a különleges aranymosási technikákkal, szebbnél szebb ékszerekkel és gyönyörű ásványokkal. Több mint 120 hazai és külföldi kiállító készül a rendezvényre, lesz ingyenes kőzetmeghatározás, de a szervezők egészségszigettel is készültek, hogy a szépség mellett az egészség is szóba kerülhessen ezen a napon.

Forrás: Thinkstock


Virágfesztivál télen? Nem lehetetlen

KECEL
December 13-15.

Kecel város önkormányzata ezen a hétvégén rendezi meg a FLORA Virágfesztivált, amelynek keretén belül költészeti bemutatókat, fazekaskiállítást, dísznövényvásárt és borkóstolót szerveztek az érdeklődőknek. A didergők megízlelhetik a minőségi pálinkákat vagy felülhetnek a Mikulás-fogatra.

"3kor ott vok, jó 8!" - 21 éves az SMShttp://www.life.hu/szorakozz/20131202-21-eve-kuldunk-sms-t-a-kommunikacios-talalmany-evfordulojan-az-sms-nyelvrol-irunk.html7 érv, miért nézd meg újra a Casablancát!http://www.life.hu/szorakozz/20131125-a-casablanca-cimu-film-premierjenek-71-evfordulojan-7-evet-sorolunk-fel-amellett-miert-erdemes.htmlA nyolcvanas évek hasonlítanak de Sade világárahttp://www.life.hu/szorakozz/20131126-szinhazkritika-de-sade-marki-justine-cimu-darabjanak-trafo-szinhazban-bemutatott-feldolgozasarol.htmlJoséphine a pácban, avagy hogy cseréld le Brad Pittet?http://www.life.hu/szorakozz/20131202-mozielozetest-adunk-a-josephine-cimu-francia-filmhez-es-premier-elotti-vetitesre-invitaljuk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.