színház mozi kiállítás sörfőzde premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu heti kulturális ajánlójában 2014 első hetére ajánlunk kellemes programokat zenével, színházzal, mozival és rejtélyekkel.

Pótszilveszter Pély Barnával és Kovács Áronnal
2014. január 3.

A pótszilveszter gyakran jobban sikerül, mint a szilveszter - legalábbis a B the First és a KÁOSZ Központ erre hangol. Január harmadikán egy fergeteges bulira készülnek a Muzikumban, ahol igyekeznek mindenkit megtáncoltatni. A két frontember, Pély Barna és Kovács Áron ismeretsége egészen régre nyúlik vissza, azonban csak mostanra jutottak el odáig, hogy közösen koncertezzenek egyet. Mindketten azt ígérik, hogy olyan műsort fognak adni, amit senki nem felejt el.

B the First Forrás: www.bthefirstmusic.com

Betekintés a kulisszák mögé
2014. január 4.

Izgalmas és szórakoztató előadásban lesz részed, ha megnézed a Függöny fel!-t. A Centrál Színház komédiája egy színházban játszódik, egy gyenge darab turnéra indulása előtti főpróbáján. Az első felvonásban nézőként azt látjuk, amit a szerencsétlen, balfék rendező is, akinek a keze között nemcsak a leharcolt társulata, de a magánélete is széthullik. A második felvonásban ugyanazt látjuk, mint az elsőben, éppen csak a turné utolsó előadásán és hátulról. A kulisszák mögül.

Brad Pitt, a megmentő
2014. január 2.

1841-ben, az amerikai polgárháborút megelőző időszakban egy ismert hegedűművészt elrabolnak New Yorkból és eladják rabszolgának. Egy szadista déli ültetvényeshez kerül, és embertelen körülmények között több száz társával együtt az életben maradásért küzd, miközben megpróbálja megőrizni méltóságát és a reményt, hogy újra szabad ember legyen. Ebben segíti egy kanadai, szabadelvű ács - Brad Pitt. A film összesen 7 Golden Globe-jelölést kapott, így az idén ötvenéves Brad mellett legalább 7 további érv is van arra, miért nézd meg a 12 év rabszolgaság című filmet a premier hetén!

Sörutazás – gasztrotúra a sörgyárban
2014. január 3-31.

Nagyjából a Sörgyári capriccio című cseh film óta tudjuk, milyen klassz hely a sörüzem. Most a Dreher sörgyár titkaiba kukkanthatunk be, akik sörutazásra invitálnak minket. Ha elmúltál 18, ott a helyed!

Titkos kincs a padláson
2014. január

1998-ban egy bárándi családi ház bontásakor, a mennyezet padlás felőli oldalában sárral letapasztva találtak egy tarsolylemezt egy vaskengyel társaságában. Ekkor derült ki, hogy mi az a nagy kincs, amit az 1820 körül született szépapa gyakran emlegetett. A leletek egy előkelő honfoglaló férfi sírjából kerülhettek napvilágra, amelyre az 1860-as években a Tisza szabályozásakor kubikosként dolgozó szépapa, társaival együtt Tiszadob-Tiszadada térségében bukkant. A kincs titkait most a debreceni Déri Frigyes Múzeum tárja fel egy izgalmas kiállításon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.