George Clooney Robert De Niro sztárok Charlize Theron hízás Amerikai botrány Christian Bale filmbemutató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mit tehet az egyszeri, szupertökéletes testű hollywoodi filmcsillag, ha a következő filmjében kövér figurát kell játszania? Radikális hízókúrába kezd és zsírpárnákra gyúr. Persze a többség sosem vállalja be az olyan átalakulást, mint Christian Bale az e hónapban mozikba kerülő Amerikai botrányban - de akik igen, azoknak általában igencsak emlékezetesre sikerül. Következzék hát a Life.hu válogatása az áldozatkészen ducira hízott filmsztárokból!

Robert De Niro
A film: Dühöngő bika (1980)
A változás: +27 kg

Forrás: Northfoto, AFP

Ha létezik nehézsúlyú bajnoka a filmszerep kedvéért végzett testmódosításnak, akkor az Robert De Niro: a bokszlegenda Jake La Motta életét elmesélő film kedvéért először parádésan kigyúrta magát (sőt felkészülésként amatőr bokszmeccseken is ringbe lépett) - az idős La Motta jeleneteihez pedig nagyon csúnyán elhízott. Mindezt egy néhány hónapos forgatási szünet tette lehetővé a számára, az alakítása pedig nemcsak a fizikai átváltozás miatt lenyűgöző, de egyéb tekintetben is De Niro karrierjének egyik csúcspontja.


Eperjes Károly
A film: A turné (1993)
A változás: +23 kg

Forrás: AFP

Van magyar résztvevőnk is a hízólistán: Bereményi Géza kiváló szatírájában Eperjes Károly egy híres színészt ("Szabó Tibor, Kossuth-díjas!”) alakított, akinek vezetésével vidéki hakniturnéra indulnak nyáron a kollégák. Eperjes pedig a karakter tekintélyességét és élethabzsolását annak fizikai megjelenésével is kihangsúlyozta - ráadásul a kövérség mellé még a fejét is kopaszra borotválta, ami az állandó izzadással eggyütt végképp súlyos látványt alkotott.


Charlize Theron
A film: A rém (2003)
A változás: +14 kg

Forrás: AFP

A kilátástalanságban megcsömörlött, gyilkolászós ámokfutásba kezdő, lecsúszott útszéli prostituáltak ritkán néznek ki úgy, mint egy szupermodellből lett hollywoodi sztár, így hát Charlize Theronnak is változtatnia kellett a külsején a film kedvéért. Annál is inkább, mert a főszereplőt valós személyről mintázták, és ő sem volt épp pehelysúlyú. Persze Theront minden egyéb eszközzel is elcsúfították, a jutalom pedig az Oscar-díj volt érte - amihez persze kellett a színésznő megrázó erejű alakítása is.


George Clooney
A film: Sziriána (2005)
A változás: +16 kg

Forrás: AFP

Szintén Oscart ért két évvel később George Clooney számára a legjobb férfi mellékszereplők kategóriájában, hogy az ütős alakítását még némi fizikai átalakulással is súlyosbította egy veterán CIA-ügynök szerepében, aki a Közel-Keleten próbál meg felgöngyölíteni egy bonyolult ügyet ebben a sok szálon futó politikai drámában. Az ősz szakáll, a tekintélyes pocak no meg a jellegtelen ruhák még a legismertebb szívtipróból is átlagos negyvenes férfit varázsoltak.


Vincent D’Onofrio
A film: Acéllövedék (1987)
A változás: +32 kg

Forrás: AFP

Minden idők egyik legjobb háborús filmjében látható minden idők legnagyobb számon tartott hízása egy filmszerep kedvéért: Vincent D’Onofrio hét hónapon át dolgozott annak a mintegy 32 kilónak a felszedésén, ami végül alkalmassá tette őt a túlsúlyos, kiképzőőrmestere által folyamatosan zaklatott, tragikus véget érő Pyle közlegény szerepére. A hirtelen súlynövekedés következtében a forgatáson elszakadt a térdszalagja, később pedig kilenc hónap alatt tudta csak teljesen visszaküzdeni magát a versenysúlyára.


Christian Bale
A film: Amerikai botrány (2013)
A változás: +18 kg

Forrás: AFP

Mindent a szerep kedvéért! Ez lehet Christian Bale jelszava, aki nem először alakítja már át a testét a filmek miatt, igaz, eddig inkább a híres fogyásairól hallhattunk, mint A gépész (-30 kg), a Hajnali mentőakció (-25 kg), vagy a The Fighter - A harcos (-14 kg) esetében. Ezúttal viszont hájat növesztett egy szélhámos karakter és az év egyik legjobb filmje kedvéért, ráadásul nem is kis pocakot - amit rögtön a film első képsoraiban megcsodálhatunk a szintén a filmhez kialakított, fejtetőn átfésült borzasztó frizurával egyetemben. Egy hollywoodi sztár, aki nem hiú...?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.