Most lehetetlen elkerülni a találkozást a kultúrával!

Forrás: Banff Mountain Film Festival/The Last Great Climb -
zene kulturális programajánló film színház fesztivál kiállítás Budapesti Tavaszi Fesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten indul a budapesti tavasz legjelentősebb kulturális eseménye, a Budapesti Tavaszi Fesztivál – így itt az ideje, hogy te is kimozdulj otthonról, vár a város és a programok.

Budapesti Tavaszi Fesztivál
2014. március 21.-április 6.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 1981 óta az egyik legnagyobb, világviszonylatban is számon tartott kulturális seregszemlénk. A műsorkínálatban jelentős kiállításokat, színházi premiereket és világklasszis zenei előadókat találsz. Sorolhatnám a részleteket az Uffizi-képtár kincseitől, Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok koncertjén át Matt Biancóig és Philip Glassig – de érdemesebb végigböngészned a programokat, hogy megtaláld köztük a neked valót! Menj színházba (például az Örkénybe a Hamletre), vagy vegyél részt valamelyik szabadtéri gasztrofesztiválon - csak feltöltődhetsz tavasszal és kultúrával! A Tavaszi Fesztivállal – immár hagyományosan – az utcán is találkozhatsz: városi kirándulások, promenádok, művészeti akciók, flashmobok teszik még pezsgőbbé, még színesebbé az összművészeti ünnepet.

Fotó: Bagics Gábor

Budapesti fotográfiák
2014. március 21.-április 6.

A Szellemkép Szabadiskola 20 éves jubileumi rendezvénysorozatának nyitóeseményére ugyancsak a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kerül sor a Bálna makett-termében. A "Fényírók városa" című összegző kiállításon bemutatásra kerülnek a Szellemkép Szabadiskola 20 éves fennállása alatt Budapest területén készített, hallgatói fotográfiák - filmvetítéssel egybekötve. A kiállítást Finta Sándor főépítész nyitja, zenél a Freedom Café Music. A rendezvénysorozat további programjairól itt olvashatsz!

Hegyifilm-fesztivál a Corvin moziban
2014. március 20-22.

A Banff Mountain Film and Book Festival a legrangosabb nemzetközi hegyifilm-fesztivál, amelynek keretein belül olyan alkotásokat nézhetsz meg, amelyek garantáltan emelik az adrenalinszintedet. A versenyre egyaránt pályázhatnak amatőr filmesek és napjaink vezető kalandsportfilm-készítő stúdiói. A legkülönbözőbb témákban láthatsz felvételeket: hegymászó-expedíciók izgalmas történetei, különleges helyszínekre vezető utazások; távoli kultúrákat, valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató mozik. Ami a filmeket összeköti: a kiemelkedő emberi teljesítmények és a természeti, kulturális értékeink iránt érzett tisztelet, valamint a legtöbb filmre jellemző ötletes, újszerű és művészi látásmód. Ha világ körüli útról álmodozol, irány a Corvin mozi.

Forrás: Banff Mountain Film Festival/The Last Great Climb

Indul a B the First miniturné
2014. március 28.

Pély Barna így vall új együttese születéséről: "2011 augusztusában egy barátokkal töltött borozgatós éjszakán megszületett bennem az elhatározás, hogy végre szólókarrierbe kezdek. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért, hiszen fantasztikus zenészekkel játszom jobbnál jobb zenekarokban, és inspiráló zenei vállalkozásokban veszek részt. A választ nem a pohár alján találtam meg, hanem önmagamban a kertben ülve egy akusztikus gitárral a kezemben. Bármilyen dalt kezdtem játszani (legyen az egy saját szám vagy Britney Spears Toxicja), átjárták a pillanatnyi érzéseim, és semmilyen más hangszer nem zavarta meg az önmagammal és a világgal alkotott harmóniámat ebben a rendkívül száraz, de bensőséges hangzásban. Rájöttem, hogy eddig nagyon sokat alkalmazkodtam mindenkihez, ami szakmai és lelki fejlődésem szempontjából jó volt, de most már a saját utamat is kell járnom. Innen már 'könnyű' volt! Elektromos gitár, torzítók, effektek, vocoder, stúdiófelvétel, rock, funky meg egy csipetnyi blues, és két fantasztikus zenésztárs, akik elhatározták, hogy az életük egy részét most arra áldozzák, hogy én megvalósítsam önmagam. A koncerten játszunk világslágereket (Britney Spears, Jamiroquai, Stevie Wonder, Ce lo Green stb.) egy sajátos, '70-es évek funk- és rockzenére hajazó stílusban, és természetesen saját dalokat.” Ha szeretnéd meghallgatni az eredményt, és Kecskemét, Kiskőrös, Békéscsaba vagy Arad közelében élsz, most megteheted. Kellemes koncertélményt kívánunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.