Meghalt az Adrian Mole-történetek írója

Forrás: Facebook/Penguin Books -
halál agyvérzés Adrian Mole-könyv pmsza cukorbetegség Sue Townsend
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sue Townsend 68 évesen, agyvérzésben hunyt el. Cukorbetegsége miatt már több éve megvakult.

Meghalt Sue Townsend. Az 1982-ben írott A13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója több generáció egyik legkedveltebb ifjúsági olvasmánya volt. A könyvnek több folytatása is született, a képzeletbeli Adrian Mole életét felnőttkoráig követhetjük, az utolsó kötet 2009-ben keletkezett – tudósít az Origo.hu.

Forrás: Facebook/Penguin Books

A könyvek magyar fordításban is megjelentek, a sorozat kötetei: Adrian Mole újabb kínszenvedései, A 23 és 3/4 éves Adrian Mole küzdelmei, Adrian Mole és a kis kétéltűek, Adrian Mole - Capuccino évek, Adrian Mole és a tömegpusztító fegyverek, Adrian Mole elveszett naplói 1999–200, Adrian Mole folyó ügyei.
A 68 éves Townsend agyvérzésben hunyt el, írja a Guardian. A halálhírére rengetegen nyilvánítottak részvétet a Twitteren. Stephen Mangan, a könyv tévéverziójában Mole-t játszó színész azt írta, ő "az egyik legmelegszívűbb, legmulatságosabb és legbölcsebb ember, akivel valaha találkoztam".

A cukorbetegsége miatt évekkel ezelőtt megvakult Townsend egy interjúban úgy fogalmazott, sok szempontból saját élményeit tükrözik főszereplőjének történetei. Tavaly az Oxford Irodalmi Fesztiválon arról beszélt, hogy a következő Adrian Mole-könyv kiadását egészségi állapota miatt el kellett halasztani. Cukorbetegségét 1980-ban állapították meg, 2009-ben veseátültetésen esett át, 2012 decemberében pedig szélütést kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.